enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

‘Asıl hedef diyanet değil İslam’dır’

‘Asıl hedef diyanet değil İslam’dır’
REKLAM ALANI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın İslam’ın eşcinselliği haram kıldığını söylemesi üzerine bazı çevrelerce hedef haline getirilmesini değerlendiren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bu çevrelerinin “hedefinin İslam olduğu” görüşünde birleşti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma Hutbesinde İslam’ın zinayı haram kıldığı ve eşcinselliği lanetlediğini söylemesi üzerine bazı çevreler tepki göstererek “Nefret hutbesi” söylemlerinde bulundular. İHD Ankara Şubesinin de içinde yer aldığı bazı kesimler Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında LGBTİ’lere yönelik nefret söylemlerinde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurunda bulundu.  Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunulmasını değerlendiren siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri amacın İslam dinini tartışma konusu yapmak olduğuna dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Cuma Hutbesinde İslam’ın zinayı haram kıldığı ve eşcinselliği lanetlediğini söyledi. Erbaş’ın söylemleri üzerine bazı kesimler tarafından Erbaş hakkında “LGBTİ’lere yönelik nefret söylemi” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Erbaş’ın Cuma Hutbesindeki söylemlerine dair konuşan siyasi parti temsilcileri ve STK’lar gerek Diyanet İşleri gerekse de Erbaş’ın yanında olduklarını söyledi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, “Diyanet İşleri Başkanımız sadece İslam’ın hükümlerini yerine getirdi. Söylediği sözlerin tamamı dinimizin emirleridir. Başkanımızın yanındayız ve destekçisiyiz. Burada hedef Diyanet İşleri Başkanlığı veya Ali Erbaş değil. Asıl hedef kesinlikle İslam’dır. İslam’ı hedefe koymak isteyen kişilere asla fırsat verilmeyecektir” dedi.

KAYAALP: ‘İSLAM TARTIŞMA KONUSU YAPILMAK İSTENİYOR’

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ise şu ifadeleri kullandı: “Dinimizde ve Kuran-ı Kerim’de zina ve eşcinselliğin haram kılındığı açıkça ifade edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sadece İslam dininin emirlerini dile getirmiştir. Diyaneti hedefe koymalarının nedeni İslam’ı tartışma konusu yapmaktan başka bir şey değil. Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız çünkü kendisi sadece dinimizin emrettiğini söyledi.”

ERDEM: ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BU SÖLEMLERE ZEMİN HAZIRLIYOR’

Erbaş hakkına suç duyurunda bulunanların İstanbul sözleşmesinden destek bulduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, “Başkanımızın söylemleri kesinlikle doğru ve başkanımız sadece Allah’ın emirlerini dile getirdi. Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunanlar İstanbul Sözleşmesinden dayanak buluyor. 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesinin meyvesini verdiği görüyoruz. Mevcut hükümetin İstanbul Sözleşmesi konusunda adım atması gerekmektedir. İstanbul sözleşmesini kendilerine dayanak olarak kabul eden bir kesim Allah’ın emirlerini dile getirdiği için Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef aldılar. Erbaş’ın daima yanındayız” diye konuştu.

BOZAN: ‘AHLAKSIZLIĞI SAVUNMAK KABUL EDİLEMEZ’

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini söylemesinden dolayı hedefe koymak isteyen çevrelere; “Diyanet işleri başkanımız Allah’ın koymuş olduğu hükümleri söylemiştir bu yeni söylenen veya ilk sefer söylenen bir yasak değildir. Allah inancı olan kişilere bu emir ve yasaklara teslim olmak düşer diyoruz. Allah’ın koyduğu helal ve haramlar konusunda hiç kimsenin farklı bir görüş ortaya koyma hakkı ve yetkisi yoktur. AKP iktidarının Avrupa Birliğine girme aşkı yüzünden  Kur’an-ı Kerim’de lanet edilen zinanın, AB uyum yasaları çerçevesinde suç kapsamından çıkartılmasının, ardından özellikle Lutilik ve türevleri dernek açma, gösterişli evlilikler ve İstanbul’da yürüyüş yapma gibi eylemlerle  Türkiye’deki çalışmaları hız kazandı. Zinanın ve eşcinselliğin birey, aile ve topluma verdiği zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek bu ahlaksızlığı savunmak kabul edilemez.  Elbette her insanın hatta her canlının yaşama hakkı vardır ve insan olarak herkesle eşittir. Ama hiç kimsenin hak veya özgürlükler adı altında topluma zarar veren ahlaksızlıklarını yayamaz.  Netice olarak elbette biz Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız çünkü biz İslami kuralların yanındayız. Ama diğer taraftan şunu görmemiz gerekir. Ali Erbaş hocayı şikâyet edenleri görüyoruz da Diyanet İşleri Başkanının söylediği Allah’ın bu yasakları ve diğer yasaklar hakkında iktidar bu yasakların neresinde? Bunlara dernek kurduran kim? Genelevlerinden vergi alan kim? İstanbul sözleşmesini imzalayan kim?  Tv’lerde ahlaksız dizilere müsaade eden ki? Elbette bunun cevabı AKP iktidarlarıdır.  Ali Erbaş Hocaya açılan davaya gösterilen haklı tepkiyi AKP’ye karşı niye göstermiyoruz. Bu zemini oluşturan AKP iken bunu görmemezlikten gelip, dava açanlara karşı tepki göstermek çözüm değildir. Faiz de Allah ve Resulüne savaş açmak değil mi? Bunun hesabını AKP’den soran var mı? O zaman gerçek darbenin nereden geldiğini doğru görmeliyiz. Her şeyden önce, STK, dernek, cemaat veya birey olarak herkes icranın başı olan AKP iktidarından inanç değerlerimize ters olan, başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere her türlü kanun, yasa ve yönetmelikleri kaldırmasını istemesi, baskı yapması gerekir ve AKP’nin samimiyetini test etmiş olurlar. Eğer dikkate almazsa, vatandaşlar ilk seçimde AKP’ye gerekli dersi vermesi lazımdır” dedi.

EVSEN: ‘İSLAM DÜŞMANLIĞI AÇIKÇA ORTADADIR’

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen ise şu ifadeleri kullandı: “Dinimiz zina ve eşcinselliği haram kılmıştır. Toplumun temel taşlarından olan aile yapısına zarar verdiği için yasaklanmıştır. Ayrıca sağlıkçılarda zina ve eşcinsellik nedeniyle çok sayıda hastalığın bulaşabildiğini söylemektedir. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş sadece İslam’ın emrini dile getirmiştir. Bu noktada bazı kesimler suç duyurusunda bulundular ama burada amacın İslam düşmanlığı olduğu açıkça ortadadır. Hedef her ne kadar Diyanet veya Başkan Ali Erbaş gibi görünse de asıl hedef İslam dinidir. Bu noktada tepkimiz ortadadır ve suç duyuruları hakkında takipsizlik kararı verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

ÖZMEN: ‘AMAÇ KUR’AN’A VE İSLAM’A SALDIRMAKTIR’

Diyanet-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Özmen ise şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanımız hutbede görevini yerine getirdi. Kuran-ı Kerim’in emirlerini yerine getirmiştir. Peygamber Efendimiz “Allah onların başına musibet ve felaket getirir. Sonra dua ederler ancak o musibet ve felaketler kalkmaz” demiştir. Şuanda tamda onu yapmaktadırlar. Başkan Ali Erbaş’ın sözlerini ve İslam dininin emirlerini hazmedemeyenler İslam’a ve Kuran’a saldırmaktadırlar.”

YILDIZ: ‘İSLAM DİNİNİ LEKELEMEK İSTİYORLAR’

Din-Bir-Sen Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız, “Ali Erbaş sadece Allah’ın emrini söylemiştir. Allah-u Teâla yasak kılmış ve Diyanet İşleri Başkanı da bunu sadece dile getirerek vazifesini yerine getirmiştir. Amaç İslam dininin lekelenmesini istemektir. Bu kabul edilecek bir durum değildir ve kabul etmiyoruz. Ali Erbaş sadece Allah’ın emrini dile getirmiştir” dedi.

Kaynak: Güneydoğu Güncel

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme