enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Başkan Çiftçi: ‘Sur’da 17 bin çağrıya cevap verdik’

Başkan Çiftçi: ‘Sur’da 17 bin çağrıya cevap verdik’
REKLAM ALANI

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Abdullah Çiftçi, koronavirüs tedbirleri kapsamında Kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek grubuna gelen 17 bin çağrıya cevap verdiklerini ifade ederek, Yaklaşık 40 günlük süre içerisinde Devletin Sur ilçesinde yaptığı sosyal yardımlar 15 milyon lirayı geçtiğini söyledi. Vatandaşlara rica ve çağrıda bulunan Başkan V. Çiftçi, “Lütfen evlerinizde kalmaya devam edin. Biz alandayız, onlar için çalışıyoruz. Onlar evlerinde kalarak, teması keserek ve sosyal mesafeyi koruyarak inşallah bu virüsün üstesinden gelmiş olacağız” diye konuştu.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Abdullah Çiftçi, bugün yeniden ikinci haftasında uygulanan sokağa çıkma yasağını, Sur Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmaları ve ilçede devam eden Koronavirüs tedbirlerini değerlendirdi.  

“SUR’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA YÜZDE YÜZ BİR UYUM VAR”

Başkan V. Çiftçi, günlük ortalama 600 bin insanın girip çıktığı Sur İlçesinde, hafta sonu itibariyle uygulanan sokağa çıkma yasağında yüzdü yüz bir uyumun olduğuna işaret ederek, “Bu açıdan sur halkına ve bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Gerek emniyet birimleri ve gerek jandarma birimleri bölgesinde sokağa çıkma yasağına uymayan 61 kişi var. Tabi onlar hakkında yasal çerçevede idari işlemler yapıldı. İlçemizin alanına bakıldığında aslında sayı son derece az. Ben tekrar vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUMUZ 17 BİN ÇAĞRIYA CEVAP VERDİ

Koronavirüs tehdidinin Türkiye’de vaka gösterdiği andan itibaren Kaymakamlık ve belediyenin bütün birimleriyle alanda yoğun bir çalışma yürüttüklerine değinen Başkan V. Çiftçi, “Vatandaşların evde kalmaları ve bunun getirdiği sorumluluğu üzerimize alarak çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. Vefa Sosyal Destek gruplarımız çok yoğun bir şekilde alandalar. Bu gruplarda yaklaşık 120 kişi görev alıyor. Ve ihtiyaç olduğunda takviyeler yapıyoruz. Bu grubumuz şuana kadar yaklaşık 17 bin çağrıya cevap vermiş. Ve bu çağrıların tamamının yakınını yerine getirme noktasında bir gayret içerisinde olmuş” ifadelerini kullandı.

 “VATANDAŞIMIZA, GIDADAN, SAĞLIK YARDIMINA VE MAAŞ ÖDEMESİNE KADAR DESTEK SUNDUK”

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Abdullah Çiftçi, Büyük bir ilçe olduklarını, alan itibariyle 12 bin 770 metrekarelik bir alana sahip ve bu alan içerisinde 100 köy ve 145 mezranın bulunduğunu belirterek, “Geniş bir alana hizmet götürmeye çalışıyoruz. Ve bugüne kadar bize ulaşan bütün çağrılara kayıtsız kalmadık ve anında cevap verdik. Bu çağrıların içerisinde maaş ödemesinden ilaç yardımına kadar, sağlık yardımı, gıda yardımı ve diğer aklınıza gelebilecek bütün taleplerine bugüne kadar kayıtsız kalmadık cevap verdik. Ben bu noktada vefa destek grubunda yer ve görev alan bütün arkadaşlarımıza, okul müdürlerimize, sosyal destek grupları içerisinde yer alan Kızılay ekiplerine, SYDV çalışanlarına, tarım çalışanlarına ve ekibin içerisinde yer alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunun yanında emniyet, jandarmalarda yoğun bir çalışma içerisindeler. Kendi görevlerine yapmanın yanında Vefa sosyal destek grupları içerisinde onlarda görev alıyorlar. Bugüne kadar 10 bin 638 vatandaşımıza maaşlarını evlerinde teslim ettiler” diye konuştu.

“40 GÜNLÜK SÜREÇTE DEVLETİMİZ SUR İLÇESİ’NE 15 MİLYON LİRALIK YARDIM YAPTI”

Yaklaşık 40 günlük süre içerisinde Devletin Sur ilçesinde yaptığı sosyal yardımların 15 milyon lirayı geçtiğini vurgulayan Başkan V. Çiftçi, şöyle dedi:

“Burada Sayın Valimizin koordinesinde Büyükşehir ve diğer 3 ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar 24 saat esaslı yoğun bir çalışma ile bu alanda devletimizin, milletimizin bu sıkıntıdan en az zararla çıkma noktasında gayret gösteriyor. Şuanda bugün ilçemizde bunların ötesinde sokağa çıkma yasağının olduğu bugün dahil 387 çağrı aldık ve bu çağrıların tamamına cevap verdik. Aynı zamanda bugün vefa sosyal destek grupları, muhtarlarımızla birlikte 5 bin aileye ekmek ulaştırdık. Her an her saat sokaktayız. Ve vatandaşların hizmetinde ve yanlarında olmaya devam ediyoruz.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: “LÜTFEN EVİNİZDE KALIN”

İnşallah bu süreçleri kısa zamanda aşacağız. Bu virüs dolayısıyla hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vatandaşlardan tek ricamız ve çağrımız lütfen evlerinde kalmaya devam etsinler. Biz alandayız, onlar için çalışıyoruz. Onlar evlerinde kalarak, teması keserek ve sosyal mesafeyi koruyarak inşallah bu virüsün üstesinden gelmiş olacağız.

“VATANDAŞLARIMIZIN KENDİ SAĞLIKLARINI KORUMALARI EN BÜYÜK TEDBİRDİR”

Hiç kimse dışarı çıkmasın, ceza ile karşılaşmasın ama en büyük cezanın bu virüs olduğu bilinciyle hareket ederek sokağa çıkmamalarını evlerinde kalmalarını, sevdikleriyle beraber kalmalarını ve evlerinin tadını çıkarmalarını diliyorum. Evet havalar güzel, dışarısı davet ediyor. Ama bütün vatandaşlarımızdan tekrar tekrar ricamız evde kalmaları, kendi sağlıklarını korumaları en büyük en büyük tedbirdir”

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme