enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

Bismil Atıksu Tesisi muhtarlara tanıtıldı

Bismil Atıksu Tesisi muhtarlara tanıtıldı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde tamamlayıp hizmete sunmayı hedeflediği Bismil Atıksu Tesisi mahalle muhtarlarına tanıttı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, ilçenin habitatını ve kadim Dicle Nehri’ni koruyacak olan Bismil Atıksu Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Bismil Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, 68 bin 175 nüfusa sahip Bismil’e 24 saat kesintisiz ve günlük 19 bin 603 metreküp içme suyu sağladıklarını söyledi. İlçede yer alan 8 sondaj kuyusunun saniyede 280 litre içme suyu ürettiğini belirten Tutşi, Bismil’de 2 adet 2000, 6000 ve 500 metreküp kapasiteye sahip 4 içme suyu deposunun bulunduğunu ifade etti.

Tutşi, şöyle konuştu: “Bismil merkez ve kırsal mahallelerde 446 bin 316 metre içme suyu,51 bin 898 metre terfi ve 446 bin 730 metre kanalizasyon şebeke hattımızla vatandaşlara hizmet ediyoruz. Bismil ilçesinin gelişimine katkı sunmak amacıyla, bu yıl içinde 6 projemizle ilgili kısa sürede çalışmalara başlamayı planlıyoruz.”

Bismil Atıksu Tesisi ile Dicle Nehri’ni, kirlilikten kurtararak gelecek nesillere temiz şekilde bırakacaklarını kaydeden Tutşi, tesisin 2032’de 76 bin ve 2047’de ise 86 bin 324 nüfusa hizmet edeceğini dile getirdi.

Tutşi, tesiste inşaat, mekanik ve elektrik işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu, çevre düzenleme çalışmalarının ise devam ettiğini aktardı.

“25 KM KANALİZASYON HATTI TAMAMLANDI”

Proje kapsamında 25 kilometre kanalizasyon hattını tamamladıklarını belirten Tutşi, tesis tamamlanıp faaliyete girdiğinde şebekelerden gelen atıksuların temiz şekilde kadim Dicle Nehri’ne aktarılacağını vurguladı.  Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince’nin de konuşma yaptığı programda Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Fuat Toprak, katılımcılara küresel ısınma, iklim değişikliği ve yer altı sularının korunması ile ilgili bilgiler verdi.

MUHTARLAR TESİSİ GEZDİ

Tanıtım toplantısının tamamlanmasının ardından mahalle muhtarları, çalışmaların devam ettiği Bismil Atıksu Tesisini gezerek personelden bilgi aldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme