enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Borsa’nın makûs talihini değiştirmeye adayız

Borsa’nın makûs talihini değiştirmeye adayız
REKLAM ALANI

1 Nisan’da yapılacak Diyarbakır Ticaret Borsası seçimlerine aday olan Fahrettin Akyıl, adaylığını ve projelerini anlattı. Borsanın makus talihini değiştirmeye aday olduklarının altını çizen Akyıl, 4,5 yıl boyunca Borsa’nın hep geriye gittiğini, Borsayı yine yeniden eski günlerine kavuşturmak için çalışacaklarını söyledi.

1 Nisan’da yapılacak Diyarbakır Ticaret Borsası seçimlerinde Beyaz Listenin Başkan adayı Fahrettin Akyıl ve grubu basın toplantısı düzenledi.  Toplantıda, daha önceki başkanlık dönemlerinde yaptığı çalışmaları ve başkan seçildiği taktirde yapacağı projelerini anlatan Akyıl, Borsanın makus talihini değiştirmek için aday olduğunu söyledi.

“14 YIL BOYUNCA BORSA BAŞKANLIĞINI YÜRÜTTÜM”

1999-2013 yılları arasında 14 yıl boyunca Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Akyıl, “Bu 14 yıl içerisinde 2002-2013 yılları arasında 11 yıl boyunca TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttüm. Bu görev Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yalnızca Diyarbakır’ı temsilen tarafıma verildi. Yine bu görevim sırasında TOBB’nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden sorumlu oldum ve başarılı bir şekilde görevimi ifa ettim. Göreve geldiğimiz 1999 yılında Borsa Hizmet Binamızın ne halde olduğunu biliyorsunuz. Bu hali sizlere dağıttığımız resimlerde de görmektesiniz. 1999 yılında göreve gelir gelmez çok hızlı bir şekilde yeni hizmet binamızın inşaatına başladık ve 2000 yılında bitirerek üyelerimizin ve Diyarbakır’ımızın hizmetine sunduk.

“İPEKBÖCEKÇİLİĞİNİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞTURDUK”

Yok, olmaya yüz tutan olan ipekböcekçiliğinin yeniden eski günlerine kavuşması için Kulp ilçemizde yürüttüğümüz İpekböcekçiliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında onlarca dut ağacı dikilerek ipekböcekçiliğini geliştirdik.  Her yıl TOBB ve Borsamızca ortaklaşa düzenlediği ve yılda ortalama 1.600 çocuğumuza kırtasiye ve giysi yardımlarında bulunduk.  Bölgemiz ve İlimiz için adeta nefes kaynağı olan GAP projesinin sulama yatırımlarının hızlandırılması için Borsamızda ve ilimizde büyük bir kamuoyu oluşturduk. Bu işin bir an önce bitmesi için gerekli adımlar tarafımızca atıldı.

“EĞİTİME CİDDİ DESTEK VERDİK”

TOBB İmam Hatip Lisesi, TOBB İlk Öğretim Okulu ve Topraktaşı Köyü İlk Öğretim Okullarını TOBB ile kazandırdık. En büyük hedefimiz olan Üniversite için gerekli çalışmaları başlattık. Maalesef bu çalışmaları biz görevi bıraktıktan sonra yapılmadı. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesini İlimize bizler kazandırdık. Bu konu daha yapılacak çok var. Onları da göreve gelirsek hızlı bir şekilde yapacağız.

“KOSGEB VE KGF’Yİ DİYARBAKIR’A GETİRDİK”

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Kredi Garanti Fonu (KGF) başvuruları için üyelerimiz ve halkımız Şanlıurfa ve Gaziantep illerine gidiyorlardı. TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütürken kendi girişimlerimizle bu iki Müdürlüğün ilimizde kurulmasını sağladık ve her iki müdürlüğümüze Borsamız Hizmet Binasında yer tahsis ettik.

TOBB’DAKİ DELEGE SAYIMIZI ARTIRDIK

Borsa işlem hacmimizi her yıl arttırarak TOBB’deki delege sayımızı da bu yönde arttırdık. Göreve geldiğimiz zaman 1 olan delege sayımız yıldan yıla artı ve en yüksek sayıya ulaştık. Bu sayımız maalesef yerinde kaldı. Öyle ki Kızıltepe, Nusaybin gibi ilçe borsalarının delege sayıları neredeyse Diyarbakır delege sayıları ile aynı duruma geldi.  Lisanslı depoculuk ile ilgili çalımlar bizim dönemimizde başladı. Son 4 yıl içinde bu konu ile ilgili hiçbir şey yapılmadı. Şimdilerde seçim için dillendirilen konu inşaallah bizim dönemimizle bambaşka bir ivme kazanacaktır.”  diye konuştu.

“DİCLE ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

Akyıl, seçildikleri takdirde, hayata geçirecekleri projeleri de şöyle sıraladı:

“Üniversitemiz ile ilgili çok önemli çalışmalarımız olacak. Özellikle Ziraat Fakültemiz ile birlikte; Hayvancılığın eski haline gelmesi için tüm besicilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları, seminerler düzenleyeceğiz.  Yine Çiftçilerimiz ile bir araya gelip daha fazla nasıl ürün alınır, ekim dönemi boyunca neler yapılmalıdır, nelere dikkat edilmelidir, hangi dönemde toprağa neler uygulanmalıdır konularında bilgilendirme toplantıları ve seminerler gerçekleştireceğiz.

“ORGANİK TARIMI GELİŞTİRECEĞİZ”

Özellikle organik tarımın gelişmesi konusunda çalışmalar yapıp üreticilerimizi organik tarıma yönlendireceğiz ve Pazar bulmaları konusunda çalışmalar yapacağız. Besici ve çiftçilerimizi diğer illere götürüp hem Pazar bulma konusunda hem de görüş alışverişi yapmaları sağlanacaktır. Düzenleyeceğimiz bu seminerlere Tarım Bakanlığından yetkililer davet edilecek ve besicilerimiz ve çiftçilerimizin karşılaştığı sorunları birebir dile getirmeleri sağlanacaktır.

“KREDİ KULLANMA İLE İLGİLİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Üyelerimiz için çok büyük sorun olan ve son 4 yıl boyunca hiçbir şey yapılmayan kredi kullanma ile ilgili adımlar atacağız. Bakanlıklarımız, TOBB ve Bankalarla görüşerek üyelerimizin faizsiz yada çok düşük faizli krediler kullanmalarını sağlayacağız. Böylelikle üyemiz hem kredi kullanacak hem de düşük faizi ile ödeme zorluğu yaşamayacak.

NEFES KREDİSİNİ ÜYELERİMİZE KULLANDIRTMADILAR!

Geçmiş dönemlerde Hükümetimiz ve TOBB ile beraber yapılan Nefes kredisinden maalesef üyelerimizin haberi olmadı. Bu kredi kullanıldı mı. Kullanıldıysa hangi şartlarda kimler tarafından kullanıldı sormak gerek. Zira bu konuda umarız ki doğru değildir çok ciddi duyumlarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kooperatifleşmeye verdiği önem de göz önüne alınarak Üye Gruplarımızın Kooperatifleşmelerini sağlayacağız. Böylelikle ürünlerin girdilerini düşürerek tüketiciye de daha ucuz ürün sunmayı hedeflemekteyiz.

“GİRİŞİMCİLİK KURSLARI AÇACAĞIZ”

KOSGEB ile işbirliği yapılarak Borsa bünyemizde her ay belli sayılarda insanımızın kapsayan “Girişimcilik Kursları” açarak halkımızın önce girişimcilik belgesi almasını sağlayacağız sonra da kendiişlerini kurmaları için uzmanlarımızla yardımcı olacağız. Kredi Garanti Fonu (KGF) ile işbirliği yaparak üyelerimiz ve halkımızın bu fondan daha çok faydalanmaları için çalışmalar başlatacağız.

“İLİMİZE BİR ÜNİVERSİTE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Yine bizim dönemimizde yapılmış olan okul sayılarını hızlı bir şekilde arttırmak için çalışmalar yapacağız. En büyük hedefimiz ise ilimize bir üniversite kazandırmak olacak. Bununla ilgili projemiz hazır durumda olup göreve gelmemiz durumunda ekibimizle beraber sonlandıracağız.

“BORSA ÜYE SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Koskoca Diyarbakır Ticaret Borsasının Yıllardır 300-400 üyesi bulunmaktadır. Bu durum Diyarbakır’a ve Borsamıza yakışmamaktadır. Üye sayılarımızın arttırılması ve üyelerimizin kaynaşması için çalışmalar başlatılacaktır. Borsanın alt yapısını güçlendireceğiz. Borsamız arşivi elektronik ortama aktarılacak. Tüm iş ve işlemler elektronik ortamda yapılacak. Böylelikle üyelerimiz zamandan kazanmış olacaklar. Üyelerimiz borsaya gelmeden işlemlerini elektronik ortamda yapabilecekler.

MOBİL TESCİL SERVİSLERİ

Borsamızca kurulacak olan mobil tescil servisleri ile tescil hizmetlerini üyelerimizin ve halkımızın ayağına götüreceğiz. Bu hizmetle üyelerimiz zamandan büyük tasarruf sağlayarak tescil işlemlerini borsamıza gelmeden ayaklarına gidecek olan bu hizmetle yapabileceklerdir.  Özellikle kentimizin üzerindeki kötü imajın silinmesi için turizm, kültür sanat, vb çalışmalar yapıp ilimizin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Üyelerimizin en büyük sorunlarından biri olan ve geçmiş dönemde söz verilip yapılmayan ve adeta kandırılan üyelerimizin stopaj konusundaki sorunları en kısa sürede Maliye Bakanlığı ve Vergi Daireleri ile görüşüp biz çözeceğiz. Üyelerimiz bu konuda rahat bir nefes alacaklardır.

“BORSAYA KENDİ LABORATUVARINI AÇACAĞIZ”

Her fırsatta laboratuvar kurulduğunu ve geliştirdiğini söyleyen borsamız var. Şu anda Gaziantep Borsası yıllardan beridir Diyarbakır’da Laboratuvar ve Lisanslı Depoculuk AŞ olarak Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvarını Diyarbakır Şubesi olarak açmış ve kullanmaktadır. İşte biz başka illerin tabelasının yerine Diyarbakır Ticaret Borsası Tabelasını asarak bizim ilimizin işlemlerini bizim ilimizde bizler yapacağız.  Yine projesi bize ait olan ilçelerde bulunan tescil merkezlerimizde laboratuvarlar kuracak ve üyelerimiz ve halkımızın hizmetlerine sunacağız.

“GÜÇLÜ BORSA, GÜÇLÜ DİYARBAKIR İÇİN ADAYIZ”

Bizler bu değerli ekiple beraber keyfi uygulamalara son verip, kanun tüzük ve yönetmeliklerin bizlere verdiği yetkilerle hareket edip üyelerimize ve bu güzide şehre hizmet etmek için GÜÇLÜ BORSA GÜÇLÜ DİYARBAKIR sloganıyla BEYAZ LİSTE ile Diyarbakır Ticaret Borsasına Adayız”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme