enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Beritanlılar Kooperatifi Başkanı Musa Yeşiltaş, Elazığ, Bingöl, Muş ve Erzurum Valiliklerince, göçerlerin yaylara yürüyerek gitmelerinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Yeşiltaş, Yasaklama kararı ile bölgeden hayvansal ürünlerin bulanamaz hale geleceğine işaret ederek, Kararı alan Valilerin üretimin ne kadar kıymetli olduğunu bilmediğini söyledi. DİYARBAKIR GAZETE- Elazığ, Bingöl, Muş ve Erzurum Valilikleri tarafından, Beritanlılar...
28.04.2024
Sosyal medya platformlarındaki, belirsiz hesaplar üzerinden Diyarbakır esnafını karalamaya yönelik, gerçekle alakası olmayan hileli ürün satışı yapıldığı yönündeki paylaşımlar, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığı’nı harekete geçti. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, sosyal medyada Diyarbakır kent merkezinde yiyecek ve içecek sektöründe hizmet veren bazı işyerlerinin isimlerinin...
28.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde yeni imara açılan yerlerde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması amacıyla Teknokent arkasına yeni bir yol inşa ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, kazı ve alt yapı deplase çalışmaları bitirildi, taş dolgu işlemlerine başlandı. 2 bin 180 metre uzunluğuna...
27.04.2024
Diyarbakır’da bin 109 dernek olduğu öğrenildi. Dernek sayısının kentin nüfusunun yüzde 1,1’in oluşturuyor. 2023 yılına göre, Diyarbakır’da 50 bin kişinin bu derneklere üye olduğu öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE-  Diyarbakır İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da bin 109 derneğin olduğu öğrenildi. Bu sayısı Diyarbakır nüfusunun yüzde 1,1’ine tekabül ederken,...
27.04.2024

“Bugün zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir”

“Bugün zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir”
REKLAM ALANI

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır’da Filistin direnişine destek amaçlı düzenlenen basın açıklamasında birliktelik vurgusu yapılarak meydanların boş bırakılmaması çağrısında bulunuldu.

DİYARBAKIR GAZETE- HAMAS’ın Müslümanların meydanlarda sesini yükseltmesi ve gösteriler düzenlemesine yönelik yaptığı çağrıya kayıtsız kalmayan Diyarbakır halkı, merkez Yenişehir ilçesinde Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın düzenlediği basın açıklaması programında bir araya geldi.

Cuma namazı sonrası Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde düzenlenen basın açıklaması, Ammar Zeren’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı Basın açıklamasını HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş okudu. Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sıradan bir toprak parçası olmadığını, Müslümanların ilk kıblesi olmasıyla beraber Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği yer ve tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biri olduğunu belirten Oğraş; Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının bir inanç ve iman davası olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescidi Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa da o kadar kutsaldır. Bugün Filistin’de, Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir. Bu kutsallarımıza sahip çıkmak, namaz kılmak ve oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, ümmetin izzeti ve namusudur. Bizler de ümmetin izzeti ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız.”

“KÜFÜR TEK MİLLETSE BİZ MÜSLÜMANLAR DA TEK MİLLETİZ”

“Bizler belki farkında değiliz ancak bu katliamlar yeni değildir” diyerek konuşmasını sürdüren Oğraş, “75 yıldır devam eden bir vahşet vardır. Hatta İngilizlerin işgali ile 1917’den beri devam eden bir zulüm düzeni, uzun vadeli süregelen bir soykırım çabası vardır. 7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı operasyonu anlık bir öfkenin neticesi değil, 75 yıllık işgal, katliam, soykırım ve yayılma politikasına karşı verilen bir kurtuluş mücadelesidir. Bu anlamda Filistinlilerde birikmiş olan öfke ve işgalden kurtulma arzusunun baş aktörü ve temsilcisi HAMAS olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Oğraş, “Bugün siyonist işgal çeteleri, sözde HAMAS’ı hedef alarak gerçekleştirdiği saldırılarda bütün dünyanın gözü önünde her gün savaş suçları işlemekte ve işlediği bu savaş suçlarına büyük şeytan Amerika ve diğer batılı ülkeler, destek olmak için devlet başkanları düzeyinde ziyaretler dahi gerçekleştirmektedirler. Böylelikle kimi menfaatler uğruna batılı liderler ve insanlıktan nasibini almayanlar, açıkça zalimin safında yer alırken bizler de mazlumun safında yer almayı izzet ve şeref vesilesi olarak kabul ediyor ve diyoruz ki; küfür tek milletse biz Müslümanlar da tek milletiz.” dedi.

Müslüman halklara çağrıda bulunan Oğraş, “Yaşanan bütün bu zulümler karşısında, halkımıza çağrımız; meydanlar boş bırakılmamalı, Filistin direnişine aralıksız bir şekilde maddi yardımlar devam ettirilmeli, siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir. Bu hususta tüm esnafımız da bundan sonra siyonizme destek veren firmaların mallarını ne almalı ne de satmalıdır.” şeklinde konuştu.

Oğraş, “Filistin’e sınırı olan Lübnan, Ürdün, Mısır ve Suriye halklarına çağrımız; bu vahşet devam ettiği müddetçe sınıra yığılmaları, orada nöbet tutmaya devam etmeleri, yardım ve destek ulaştırmak için bütün gayret ve yolları denemeleridir. İşgalci siyonistlere çağrımız ise Filistin’de işgal ettiğiniz topraklar Filistinlilerindir. Siz nereden gelmiş iseniz geldiğiniz ülkelere geri dönün. Çünkü Filistin toprakları asla size vatan olmayacak ve asla güvende olmayacaksınız.” diye belirtti.

İslam ülkelerinin yöneticilerine ve vicdan sahibi tüm liderlere seslenen Oğraş, talepleri şöyle sıraladı: “1- Acil ve öncelikli olarak işgal rejimi tarafından ablukaya alınmış olan Gazze’deki El Şifa Tıp Kompleksi’ndeki abluka kaldırılarak zaruri ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Aksi takdirde hastane kompleksinde sıkışmış olan 7 binden fazla kişi ilaç, elektrik, su ve yiyecek olmadığından toplu ölümlerle karşı karşıya kalacaktır. Ki daha şimdiden gelen son bilgiler durumun vahametini ortaya koymaktadır.

2-Türkiye öncülüğünde bir yardım koridoru veya deniz filosu yola çıkarılmalıdır. Bu filoya sadece İslam ülkelerinin değil, duyarlı ve vicdan ehli hangi ülke varsa katılımları sağlanmalıdır. Bu filonun güvenliği de sağlanarak doğrudan Gazze’ye gidilmelidir.

3- İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere tüm Amerikan üsleri en azından bu vahşet bitene kadar kapatılmalı, bu üslerin bütün faaliyetleri saldırılar devam ettiği sürece durdurulmalıdır. En kısa sürede de bunların kalıcı olarak kapatılması gündeme alınmalıdır.

4- Hava ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Buralardan israile yapılan ticari veya askeri tüm sevkiyatlar durdurulmalı, Gazze halkını açlık, susuzluk ve ilaçsızlığa mahkûm eden siyonistlerin tedarikçisi konumuna düşme ayıbından kurtulunmalıdır.

5- Türkiye vatandaşı olan siyonistlerin işgal edilmiş Filistin topraklarına gidip soykırıma katılmaları engellenmeli, gidenler ise insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmalı, mallarına el konularak vatandaşlıktan çıkarılmalıdırlar.

Siyonist işgal rejiminin saldırılarını durduracak, ciddi adımlar atılmalıdır. Çünkü siyonist israil, kınamadan anlamadığı gibi, bu vahşi saldırılarına savaş adı verseler de savaş hukukuna dahi hiçbir şekilde riayet etmemektedir. Bu yüzden israilin anlayacağı dilden karşılık verilmeli, kesin ve net yaptırımlar uygulanmalıdır. Biz burada tüm İslam ülkelerine ve devlet idarecilerine hayırdan ve iyilikten başka bir şey söylemiyoruz. Her koşulda da hakkı hak, batılı batıl olarak ortaya koymaya devam edeceğiz inşallah.   Allah’ım sen şahit ol, biz üzerimize düşeni söylüyor ve bir kez daha en yüksek sesle haykırarak diyoruz ki; canımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.”

Basın açıklaması İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Nazım Şimşek’in yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: İLKHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme