enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde yeni imara açılan yerlerde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması amacıyla Teknokent arkasına yeni bir yol inşa ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, kazı ve alt yapı deplase çalışmaları bitirildi, taş dolgu işlemlerine başlandı. 2 bin 180 metre uzunluğuna...
27.04.2024
Diyarbakır’da bin 109 dernek olduğu öğrenildi. Dernek sayısının kentin nüfusunun yüzde 1,1’in oluşturuyor. 2023 yılına göre, Diyarbakır’da 50 bin kişinin bu derneklere üye olduğu öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE-  Diyarbakır İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da bin 109 derneğin olduğu öğrenildi. Bu sayısı Diyarbakır nüfusunun yüzde 1,1’ine tekabül ederken,...
27.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana arterlerde kırılan ve eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştirmeye başladı. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesince başlatılan temizlik kampanyası kapsamında çöp kovası montaj ekibi oluşturuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, başlattığı çalışma ile 136 ana arter, cadde ve bulvarlarda kırılan ve eksik olan yerlere çöp...
27.04.2024
Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride bıraktık. Diyarbakır’a şampiyon olarak döneceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride...
27.04.2024

Cupolo, Sürgüne gönderilen Hemşire Büyükdeniz’le ilgili 3 soru önergesi verdi

Cupolo, Sürgüne gönderilen Hemşire Büyükdeniz’le ilgili 3 soru önergesi verdi
REKLAM ALANI

Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ndeki usulsüzlük iddialarına ilişkin yönetime birçok dilekçe veren ve bu sebeple “fuzuli dilekçe yazmaktan” uyarı alan SES Diyarbakır İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz’in Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sürgün edilmesi TBMM’ye taşındı. Verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis’e taşıyan Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo; Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın konuya ilişkin soruları yanıtlamasını istedi

DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde yaşanan usulsüzlüklere dair  idareye birden çok dilekçe veren ve bunun üzerine “fuzuli dilekçe yazmaktan” yönetimce uyarı  alan sağlıkçı Serdar Büyükdeniz’in farklı bir hastaneye sürgün edilmesi  Diyarbakır Milletvekili  Ceylan Akça Cupolo tarafından hazırlanan soru önergesiyle Meclise taşındı.

Diyarbakır Milletvekili  Ceylan Akça Cupolo; Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın konuya ilişkin soruları yanıtlamasını istedi.

SAĞLIK BAKANINA SORU ÖNERGESİ

Ayrı ayrı verilen soru önergelerinde şu açıklama ve sorulara yer verildi:

Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde hemşire olan ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi olan Serdar Büyükdeniz; 25 Temmuz 2023 tarihinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne istek dışı tayinle görevlendirilmiştir. Kamuoyuna yansıyan bilgilere ve SES Amed (Diyarbakır) Şubesinin 26 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı basın açıklamasına göre Serdar Büyükdeniz; Çocuk Hastalıkları Hastanesi idaresine hastanedeki usulsüzlüklere ilişkin pek çok dilekçe vermiş, sonuç alamayınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurmuştur.  Bunun üzerine Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Personel Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Esmer tarafından Büyükdeniz “(…) Hastane idaresine fuzuli birçok dilekçe ve tutanak yazdığınız, dilekçenin bir hak olduğu ancak bunu suistimal etmenizden dolayı yazılı olarak ikaz edilmeniz’ uygun görülmüştür.” şeklinde yazılı olarak önce uyarılmış, kısa bir süre sonra da sürgün edilmiştir.

Bu bağlamda;

  1. Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yoğun bakımda görevli olmadığı halde bazı çalışanların görevli gibi gösterilmiş ve kimi çalışanlar nöbet tutmadığı halde nöbet ücreti almış mıdır?
  2. Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde riskli birimlerde çalışmadığı halde riskli birim ücret farkı ödenen personel var mıdır?
  3. Çalışanlara mobbing uygulanmakta mıdır?
  4. Kullanılabilir halde olan hastane ilaç kaynağı çöpe atılmak suretiyle zayi edilmiş midir?
  5. İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin yapılan denetimlerde tespit edilen sorunlar giderilmiş midir?
  6. Bakanlığınızca inceleme ve soruşturma yapılmış mıdır? Yapılan bir inceleme varsa tespitleriniz nelerdir ve sorumlular hakkında ne gibi bir işlem yapılmıştır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına soru önergesi

Aşağıdaki sorularımın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN tarafından Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Bu bağlamda;

1. Kamu personel rejimi ve düzenleyici mevzuatı açısından çalışanlar; dilekçe ve bilgi edinme hakkından muaf mıdır?

Cumhurbaşkanı Yardımcısına soru önergesi

Aşağıdaki sorularımın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ tarafından Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Bu bağlamda;

1.Demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını düzenleyen 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu yürürlükten kaldırılmış mıdır?

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme