enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4221
EURO
34,7550
ALTIN
2.431,54
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Merkez sur ilçesine bağlı Sati Mahallesi ile birlikte 33 kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan 11 kilometrelik yolun aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen asfaltlanması tepkiye yol açtı. Kayyım yönetimi sırasında sadece mucur dökülerek, geçiştirilen yolu kullanan mahalle sakinleri, toz yutuyor. DİYARBAKIR GAZETE- Geçtiğimiz yıl Meclis gündemine taşınan Diyarbakır’ın merkez Sur...
29.04.2024
Diyarbakır’da somut olmayan kültürel mirasın tespit edilip kayıt altına alınması için yapılan çalışma sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesince yapılan saha çalışmaları kapsamında somut olmayan 41 envanter kayıt altına alındı. Müze Müdürü Ercan Alpay, hedeflerinin Diyarbakır’ın somut olmayan kültürel mirasını, zenginliğini dünya mirası listesine koymak olduğunu söyledi. DİYARBAKIR GAZETE-...
29.04.2024
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasında, tutuksuz yargılanan 3 polis için beraat istedi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te teröristler ile güvenlik güçleri arasında, tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde çıkan çatışmada öldürülmesine ilişkin davada, savcı mütalaasını verdi. Firari PKK’lı terörist Uğur Yakışır’ın...
29.04.2024
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanlığı, ÖSYM ve Açık Öğretim Üniversiteleri tarafından yapılan sınavlarda üniversitenin idari personellerine görev verilmemesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesinde basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş; ÖSYM, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gibi kurumların yapacakları...
29.04.2024

Diş Hastaneleri Yeniden Tam Hizmete Başlıyor

Diş Hastaneleri Yeniden Tam Hizmete Başlıyor
REKLAM ALANI

Koronavirüsle mücadelede filyasyon ekiplerinde görevlendirilen diş hekimleri, pandeminin kontrol altına alınmasıyla yeniden görevlerini dönüyor. Hekimlerin görevlerin dönmesiyle kısmi olarak durdurulan tedaviler yeniden başlatıldı.

Yapılan araştırmalarda ağızdan çıkan partiküllerin havada bir ile 2 saat arasında asılı kalarak koronavirüsün bulaşmasını sağladığının tespit edilmesinden sonra, koronavirüsle mücadele kapsamında kısmi olarak durdurulan diş tedavileri yeniden başlıyor. Olası koronavirüs hastalarının tedavisi sırasında, dişin yıkanması, soğutulması, kurutulması amacıyla kullanılan hava ve su ünitelerinin bulaş riskini artırması ihtimaline karşı Sağlık Bakanlığı tarafından hizmetleri geçici olarak sınırlandırılan diş hastaneleri, yeniden tam kapasite çalışmaya hazırlanıyor. Koronavirüs vaka sayısının yükselmesiyle filyasyon ve tanı ekiplerinde görevlendirilen diş hekimleri, koronavirüs vaka sayısının düşüşe geçmesi, aşı çalışmalarının başlamasıyla kademeli olarak görevli oldukları diş hastanelerine başladı.

Kasım ayı ortalarında en yüksek vaka sayısının yaşandığı kentlerden biri olan Diyarbakır’da merkez ve bazı dış ilçelerde vaka sayısının sıfırlanmasıyla tanı birimlerinden görevlendirilen 103 diş hekiminden 20’si görevinin başında başına döndü. Diş hekimlerinin geri dönmesiyle diş hastaneleri de kademeli olarak diş tedavisine kaldıkları yerden devam etme adımını attı.

30 POLİKLİNİKTE TEDAVİ BAŞLADI

Konuya ilişkin bilgi veren Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Bülent İnceoğlu, tedavi amacıyla Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde 20 polikliniği açtıklarını diğer ilçelerde ise 10 polikliniğin açıldığını söyledi. Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi İnceoğlu, açılan polikliniklerde kanal, total parsiyel ve kron köprü protez tedavisine başladıklarını açıkladı.

‘103 HEKİM 104 TEKNİK PERSONEL SAHADA GÖREV YAPTI’

Koronavirüsün hızlı bir şekilde yayılması ve vaka sayısının artmasından sonra koronavirüse karşı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun bir dizi önleme başvurduğunu hatırlatan Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi, “Bilindiği gibi virüs havada 1-2 saat asılı kalabiliyor. Diş hekimlerinin tedavi sırasında kullanmış olduğu hava ve su üniteleri aracılığıyla olası koronavirüs hastalarının ağzında çıkan partiküllerin havada kalması ve bulaşa neden olma ihtimaline karşı Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, önlem olarak diş tedavilerine kısmi olarak ara verme kararı aldı. Bu süreçte Bakanlığımız, diş hekimi arkadaşlarımızı saha da filyasyon ekiplerinde ve hastanelerin test birimlerinde görevlendirdi. Diyarbakır’da 185 diş hekimi çalışan arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızdan 103’ü sahada görevlendirildi. Bu arkadaşlarımız sabah saat 08.00 ile gece 24.00’e kadar her birimde görev yaptılar. Bununla birlikte destek personelimiz, otomasyon, röntgen elemanımız, sağlık teknikerlerimizden 104 kişi koronavirüsle mücadelede görevlendirildi. Yani filyasyon döneminde toplam 207 kişi sahada bizden görev aldı.” diye konuştu. 

‘AYDA 14-15 BİN HASTA BAKILDI’

Koronavirüsle mücadele kapsamında görevlendirilen diş hekimlerinin dışına kalan diş hekimlerinin görevlerine devam ettiğini kaydeden Bülent İnceoğlu, bu hekimlerin Diyarbakır merkez ve dış ilçelerdeki diş hastanelerinde diş tedavisi hizmeti vermeye devam ettiğini vurgulayarak, “Bu merkezlerde de acillerimizi, muayene, tetkik, tedavi, tıbbi ve cerrahi girişimler bakımından öncelik sırasına göre belirlenen triyajlarımızı, ameliyathanelerimizi ve evde bakım hizmetlerimizi devam ettirdik. Bu çalışmalarımız esnasında da aylık 14 ile 15 bin arası hasta bakılmaya da devam edildi.

’20 ARKADAŞIMIZ DÖNDÜ TEDAVİLERE BAŞLANDI’

Filyasyon ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu 20 diş hekiminin hastanelerdeki görevlerine döndüğünü dile getiren İnceoğlu, “Bu hekimlerimizin katılmasıyla da kendi ana binamızda 20 diğer diş hastanelerinde de 8 ile 10 olmak üzere polikliniklerimizi açtık. Yavaş yavaş kanal tedavisi, tedavi ve protez hastalarını da almaya başladık. Aşılama süreci de araya girdi. Sağlık çalışanları şu an aşılanıyor. Bu aşılanma bittikten ve vaka sayısında belirgin bir düşüşten sonra filyasonda görev yapan ekiplerimizin dönmesiyle inşallah normalle döneceğiz. Hastanenin tüm birimleri en yüksek kapasiteyle çalışmaya başlayacaktır. Peyderpey dönüşler başladı. Polikliniklerimizi açmaya başladık. Şimdi tedavi hastalarını almaya başladık, kanal tedavisi, total parsiyel protez ve kron köprü protez hastalarımızı da almaya başladık.” şeklinde konuştu.

‘DİYARBAKIR’DA KORONAVİRÜS SIFIRLANMIŞ DURUMDA’

Kasım-Aralık ayında Diyarbakır’ın vaka sayısının en yüksek olduğu kentler arasında olduğunu işaret eden İnceoğlu, şöyle konuştu: “Diyarbakır İl Sağlık Müdürümüzün Cihan Tekin’in organizasyonlu, sistemli çalışması ve koordinasyonu iyi değerlendirmesi neticesinde sağlık çalışanlarımızın gayretiyle Diyarbakır merkezde koronavirüs hastalığı sıfırlanmış durumdadır. Hekimliğim dışında, bir vatandaş olarak bu konuda İl Sağlık Müdürümüz ve tüm sağlık çalışanlarımıza gerçekten teşekkürü bir borç bilirim. Cansiperane, gönül birliğiyle büyük bir çalışma yapıldı, bu güzel çalışmayla da bu neticeye ulaşıldı.”

İnceoğlu, açılan polikliniklerde hastaların MHRS üzerinden randevu alabileceklerini sözlerine ekledi.

Salih YEŞİL’in Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Diş Hastaneleri Yeniden Tam Hizmete Başlıyor

Diş Hastaneleri Yeniden Tam Hizmete Başlıyor
REKLAM ALANI
20.01.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme