enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3360
EURO
35,1838
ALTIN
2.245,69
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
12°C
Diyarbakır
12°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Gök Gürültülü
12°C
Perşembe Yağmurlu
12°C
Cuma Çok Bulutlu
11°C
DİYARBAKIR HABERİ
Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümünde, şanlı zafer kutlanırken bu toprakları vatan kılmak uğruna can veren şehitler de yad edildi. DİYARBAKIR GAZETE- “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109’uncu yıl dönümü” kapsamında bir dizi program gerçekleştirildi. Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirilen programlar, Hava Şehitliği’ndeki çelenk sunma töreniyle...
18.03.2024
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. DİYARBAKIR GAZETE – Vali Su, mesajında, ülkenin şanlı tarihinin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 yıl önce yüce milletin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği,...
17.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Pera Ensemble Müzik Topluluğu Diyarbakır’da konser verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Pera Ensemble Müzik Topluluğu...
17.03.2024
2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Diyarbekirspor, kendi sahasında Karacabey Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak bir kez daha Play-Off için ayağına kadar gelen fırsatı tepti. DİYARBAKIR GAZETE– Yeşil Kırmızı takım aldığı bu yenilgi sonrası 40 puanda kalarak ligde 2 basamak gerileyerek puan cetvelinde 15.sıraya kadar düştü. Yeni Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan maçta konuk...
17.03.2024

Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’e kavuştu

Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’e kavuştu
REKLAM ALANI

Vali Münir Karaloğlu, ilimizde ilk defa hizmet sunacak olan Erişkin Yataklı Arındırma Merkezi (AMATEM) ile yeni merkezinde 19 yatak kapasitesi ile yataklı ve ayakta arındırma – ayakta rehabilitasyon şeklinde hizmet verecek olan Çocuk/Ergen Yataklı Arındırma Merkezini (ÇEMATEM) ziyaret etti.

Merkezlerdeki tüm alanları tek tek inceleyen Karaloğlu yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, bağımlılıkla mücadelenin zor ve çok taraflı bir süreç olduğunu maddenin imalatından, ticaretine, tedaviden rehabilitasyona kadar çok boyutlu bir mücadele gerektiğini söyledi.

AMATEM ve ÇEMATEM ile birlikte bağımlılıkla mücadelede eksik ayakların tamamlandığını dile getiren Karaloğlu, bağımlılıkla sadece devletin veya devletin belli kurumlarının değil bütün toplumun topyekün mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

MÜCADELEDE TÜM VERİLER ARTIŞ GÖSTERDİ

Diyarbakır’da uyuşturucuya karşı verilen mücadeleye ilişkin verileri paylaşan Karaloğlu, “Geçen sene Diyarbakır’da sadece jandarma bölgesinde Jandarma Komutanlığımız tarafından 98 milyon kök kenevir yakalandı ve imha edildi. Bu 98 milyon kök kenevir, Allah vermesin, yakalayamasaydık, bunlar ürüne dönüşseydi, binlerce ton uyuşturucu maddesi piyasaya sürülecekti ve binlerce gencimiz belki zehirlenmiş olacaktı. Yine geçen sene emniyet ve jandarma bölgemizde polis ve jandarmamız Diyarbakır sınırları içerisinde 60 ton toz ve kubar esrar yakaladı. 2020 yılı içerisinde 844 kişi uyuşturucu işine bulaştığı, imal ettiği, sattığı, pazarladığı için emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından gözaltına alınmış mahkemeye çıkartılmış ve tutuklanmıştır.” şeklinde konuştu.

2020 yılı ile 2021 yılı verilerini de karşılaştıran Vali Karaloğlu, uyuşturucuyla mücadeleye yönelik olarak 2021 yılının ilk beş ayında, olaylarda yüzde 85, yakalanan kişilerde yüzde 60 ve tutuklamalarda yüzde 62’lik bir artış olduğunu ifade ederken yine aynı tarihler arasında ele geçirilip imha edilen kök kenevirde ise yüzde 733’lük bir artış olduğunu kaydetti.

Bağımlılıkla mücadelede güvenlik güçlerinin mücadelesi kadar sonrasının da önemli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu, mücadelenin tedavi ve rehabilitasyon kısmı için AMATEM ve ÇEMATEM gibi iki önemli kurumun Diyarbakır’daki mücadeleye destek sağlayacağını belirtti.

3 Psikiyatri Uzmanı, 4 Psikolog, 3 Sosyal Çalışmacı, 18 Hemşire, 32 Yardımcı Personel ve Halk Eğitim Merkezinden gelecek 4 farklı branş (resim, müzik, spor, halk oyunları) öğretmeni olmak üzere toplamda 64 personelle hizmet verilecek merkezlerde tedavi desteği alan hastalara ilaç tedavilerinin yanında kurumdaki uzmanlar tarafından bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol/madde kullanımı ve bağımlılığını önlemeye yönelik eğitimler, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri, resim, spor, müzik gibi sosyal faaliyetler ve aile görüşmeleri/aile bilinçlendirme programları yapılacak.

7 Poliklinik, 9 arındırma, 16 özel görüşme ve resim, müzik gibi 10 uğraş odasının bulunacağı toplamda 50 yataklı merkezlere, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden başvuru kabulü sağlanacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’e kavuştu

Diyarbakır AMATEM ve ÇEMATEM’e kavuştu
REKLAM ALANI
15.06.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme