enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
36°C
Diyarbakır
36°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
38°C
Çarşamba Açık
37°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan lojmanda yangın meydana geldi. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan lojmanda yangın meydana geldi. Daha önceden boşaltılmış lojmanın çatı katında çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.
27.07.2024
Yeni sezonda Trendyol 1’nci ligde mücadele edecek olan Amedspor kadrosu güçlendirmek ve ilk yılında hedefinin Super lig olduğunu belirten, Yeşil-Kırmızılı takım transfer çalışmalarına hız vermeye başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor, yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala kadrosunu netleştiriyor. Teknik Direktör Ersun Yanal takımda oynatacak kadroyu yavaş yavaş kurmaya başladı. Teknik...
27.07.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayata aktif katılımını kolaylaştıran akülü ve manuel tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımını ücretsiz olarak yapıyor. DİYARBAKIR GAZETE- Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı engelli bireylerin yaşadığı zorlukları en aza indirmek için çalışmalara devam ediyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Sümer Park Ortak Yaşam Alanı içinde yer...
27.07.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Kooperatifler ve Şehitlik mahallelerinde esnafı ziyaret ederek, taleplerini dinledi. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Yenişehir ilçesi Kooperatifler ve Şehitlik mahallelerinde esnafı ziyaret etti. Eş Başkanlara, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel...
27.07.2024

Diyarbakır DEM Parti’den kayyım açıklaması

Diyarbakır DEM Parti’den kayyım açıklaması
REKLAM ALANI

DEM Partili Hakkari Belediye eş başkanının gözaltına alınarak görevden alınması, yerine kayyum atanmasının tepkileri devam ediyor.

DİYARBAKIR GAZETE – DEM Partili Hakkari Belediye eş başkanının gözaltına alınarak görevden alınması, yerine kayyum atanmasının tepkileri devam ediyor. Diyarbakır’da açıklama yapmak isteyen DEM partililere önce izin verilmedi, daha sonra görüşmeler sonucu verilen izin üzerine açıklama yapıldı.

Diyarbakır’da toplanan partililer, atamayı protesto etti. Ceylan AVM önünde yapılan açıklamayı DEM Parti Diyarbakır il eş başkanı Pınar Sakık Tekin okudu. Tekin, “Tplumun ihtiyacı olan şey ‘yumuşama’ değil ‘YÜZLEŞME’ dir” dedi.

DEM Parti Diyarbakır il eş başkanı Pınar Sakık Tekin, şunları söyledi;

“31 Mart yerel seçimlerinde devletin tüm imkân, hile ve tehditlerine rağmen halkımız faşizmi ve talancı zihniyeti açık ve güçlü bir şekilde reddetmiştir. Seçimlerde Türkiye’nin tümünde büyük yenilgiye uğrayan faşizm bundan ders çıkarmamış, hileli seçimlerine rağmen kazanamadıkları belediyelerimize gasp girişimde bulunmuştur. 10 yıllık çöktürme planıyla sürekli uygulamaya çalıştıkları ve dönemin bakanının ‘’talimat ile yaptım’’ ifadeleri bizim için zaten bilinen bir hakikat olsa da toplumun ve uluslararası mecraların önünde küçük düşmekten çekinmeyen faşist devlet aklı için yüz kızartıcı olmamıştır. Toplumda yaratmaya çalıştıkları kutuplaşma, talimat ile çalışan yargı ve devlet kurumları ile birlikte yine acizliğini gözler önüne sermiştir.”

Hukuki izahı yoktur

Kayyum atamalarının hukuki hiçbir izahatı olmadığını belirten Tekin’in konuşmasının ana başlıkları şöyle; “Çok iyi biliyoruz. Bunu en başta akp-mhp şer ittifaki biliyor. Nitekim bir önceki kayyum atamalarında çetelerle kol kola gezen suç işleri bakanı bizzat kendisi kayyum atamaları talimatını Erdoğan’dan aldığını açık beyan etti. Son seçimlerde kazandığımız, kayyumları süpürdüğümüz belediyelerde bu kayyum sisteminin ne kadar hırsızlık yaptığı ne kadar yolsuzluğa bulaştığı, halkın öz kaynaklarının ne kadar çarçur edilerek birilerine peşkeş çekildiğini belediyelerimiz basına ve kamuoyuna paylaşıyor bundan sonra paylaşılacaktır da.

Belediyeler borç batağında

Ülke gelirinin büyük kısmı askeri harcamalara ve özel savaşı derinleştiren politikalara veren faşist iktidar, ekonomide yaşanan krize çare olarak halkın belediyelerine saldırmakta, belediyelerin tüm gelirlerini özel savaşı destekleyen politikalarına akıtmakta ve kendi yandaşlarına peşkeş çekmektedir. Nitekim tüm belediyelerimiz bu kayyum yönetimleri tarafından borç batağına düşürülmüştür.

100 yıllık utanç

Değerli halkımız, bizler çok iyi biliyoruz ki bu faşizm yüz yıllık devlet aklının devamıdır. Şark ıslahat planı gizli bir Kürt Anayasasıyken şuanda da bu karanlık ve utanç dolu geçmişlerinden beslenmektedirler. İlk maddesinde geçen Kürd’ün seçilmişlerini, kimliğini doğrudan hedef alan 100 yıllık utanç; toplumun ihtiyacı olan şeyin ‘yumuşama’ değil ‘YÜZLEŞME’ olduğunu bir defa daha göstermektedir.

Biz kazanacağız

Faşist devlet aklının tüm pratikleri Kürt kazanımlarına karşı bir saldırı niteliğindedir. Kendi ile beraber bütün halkı yoksulluğa ve geleceksizliğe batırmaya çalışan akp-mhp faşist iktidarının planlarını yine boşa çıkaracağız ve biz kazanacağız.

Halkın iradesine sahip çıkmalıyız

Van’da, Hilvan’da sahip çıktığımız irademize Colemerg’de de sahip çıkıp faşizme geçit vermeyeceğiz. Demokrasiden yana tüm kişi ve kurumlarımızı, kayyumları kabul etmemeye, her yerde bunu ifşa etmeye ve halkın iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme