enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4532
EURO
34,7313
ALTIN
2.441,41
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Diyarbakır’da 21 ‘hilekâr’ işletme deşifre edildi!

Diyarbakır’da 21 ‘hilekâr’  işletme deşifre edildi!
REKLAM ALANI

Tarım ve Orman Bakanlığı, ilaç etken maddesi karıştırılan, taklit ve içine başka madde karıştırılan yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı. Listede Diyarbakır 21 firma yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşiş ürünlere karşı denetimleri ‘titizlikle’ yürüttüklerini belirterek, “Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır” dedi.

Yapılan denetimlerde toplam 91 firmanın 113 parti hileli ürün piyasaya sürdüğü tespit edildi. 2012 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünleri ve firmaları kamuoyuna duyuruyor. Son 8 yılda ifşa edilen ürün sayısı 3 bin 605 parti olurken, firma sayısı da bin 609’a yükseldi.

DİYARBAKIR’DAN 21 FİRMA VAR

Bakanlığın ifşa ettiği, 91 firmadan 113 parti ürün arasında Diyarbakır’daki 21 yemek firması yer aldı. Bakanlık yaptığı denetimlerde, söz konusu firmalarda, kırmızı et ürünlerine, sakatat, taşlık, kanatlı, karaciğer, kalp, böbrek, dalak karıştırıldığını tespit etti.

Diyarbakır’ın Sur, Yenişehir, Kayapınar, Bağlar ilçesindeki şubeleri bulunan söz konusu firmalardan, Dicle Üniversitesi’nde bulunan ve sahibinin Hasan Özhan olduğu Yaşam Fastfood’un kırmızı etli köfte ürünlerinde, kanatlı eti, sakatat, taşlık tespit edildi.

ÜNLÜ CİĞGERCİNİN DE ÜRÜNLERİ HİLELİ ÇIKTI

Diyarbakır’ın bilinen ve çok tercih edilen ciğercilerinden Remzi Dosdoğru’nun sahip olduğu Ciğerci Remzi’nin dana-kuzu eti karışımı olması gereken köfte ürünlerinde sakatat ve dalak tespit edildi. Ciğerci Remzi’nin Kayapınar ilçesindeki şubesinde de aynı hileli ürünler belirlendi.

Forum Alışveriş Merkezi’nde faaliyet yürüten ve Mehmet Öztürk’ün sahip olduğu Çıtır Usta firmasının kuzu ve dana etti karşımı olması gereken köftelerinde kanatlı eti, sakatat, taşlık kullanıldığı belirlendi.

LAHMACUNLARDA SAKATAT VE BÖBREK KULLANILMIŞ

Yenişehir’de bulunan ve sahipliğini Yüksel Tabier’in yaptığı Tibier lahmacunlarında da sakatat ve böbrek kullanıldığını kaydedildi.

Tatbak Ciğercisi, Şadırvan Sofra Salonu, Anadolu Sofra Salonu, Ciğerci Enes, City Kebap ve Saç Tava, Ferit Usta Pide ve Kebap Salonu, Saray Spesial’in kırmızı et ürünlerinde de kanatlı eti, sakatat, taşlık, kalp gibi hileli ürünler kullanıldığı kaydedildi.

OKULLARA TEDARİK YAPAN FİRMALARIN DA ÜRÜNLERİ HİLELİ ÇIKTI

Söz konusu firmaların yanı sıra, bazı eğitim kurumları ve yemekhanelerindeki yemeklerde de hileli ürünlerin kullanıldığı kayıt altına alındı.

Yapılan denetimlerde, Arcan Tem. İnş. Gıda Besicilik ve Turz. San. Ltd. Şti yemek tedariğini yaptığı İMKB Fen Lisesi’nin yemekhanesindeki ürünler, Diyarbakır İngiliz Kültü Özel Eğitim İnş. Gıda Tem. Taş. San. Tic. Ltd. Şti. yemekhane ve kantinindeki ürünler, Diyarbakır Uzman Grup İnş. Özel Eğit. San. Tic. Ltd. Şti. Okyanus Koleji yemekhane ve kantindeki ürünler, Pınar İnş. Taş. Besicilik Tarım Gıda Ürn. San. Tic. Ltd. Şti-Lokanta ürünlerinde hile yapıldığı kayıt altına alındı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme