enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4182
EURO
34,7855
ALTIN
2.423,80
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
23°C
Diyarbakır
23°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde kaybolan özel gereksinimli çocuk, 6 saat sonra bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Hazro İlçesinin Dadaş köyü Ağılı mezrasında sabah 09.00 sularında kaybolan S.Y. (8), ailesinin arama çalışmaları sonuçsuz kalında durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), Silvan ve Kulp...
01.05.2024
Diyarbakır’da “Adam öldürmek ve Kasten yaralama” suçundan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs 6 yıldan sonra yakalandı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kasten Öldürme ve Kasten Yaralama” suçlarından 6 yıldır aranan ve 26 yıl 18 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahsın...
01.05.2024
Öz Sağlık-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi’nin katılımıyla 1 Mayıs kutlandı. DİYARBAKIR GAZETE– Merkez Yenişehir ilçesinde bir plazanın önünde toplayan sendika üyeleri adına basına metnini okuyan Hak-İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde 48 yıldır emeğin ve alın terinin hakkı için, hayat pahalılığı ve...
01.05.2024
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan yemekhane işçileri DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasının çağrısıyla hastane bahçesinde 1 Mayıs açıklaması yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- “İş, ekmek, özgürlük”, “Bijî yek gulan” sloganları atan işçiler adına açıklamayı Gıda-İş Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Yusuf Yıldız yaptı. Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) yöneticileri de katıldı. Sağlık sektöründe hizmet alım ihalesi...
01.05.2024

Diyarbakır’da Gazzeli eğitimcilere destek yürüyüşü yapıldı

Diyarbakır’da Gazzeli eğitimcilere destek yürüyüşü yapıldı
REKLAM ALANI

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi öncülüğünde bir araya gelen öğretmen ve üniversite öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Gazzeli eğitimciler için yürüyüş yaptı, basın açıklaması düzenledi.

DİYARBAKIR GAZETE- İşgal rejiminin Filistin’e yönelik yaptığı barbar saldırıları telin, bir buçuk ayı aşkın süredir davalarından vazgeçmeyen Gazzeli Mücahidlere her platformda desteklerini ifade eden Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, daha önce Memur-Sen Diyarbakır Kadınlar Komisyonu iş birliği ile düzenlediğ “Filistin’de Çocuk Katliamına Karşı Analar Kıyamda” etkinliğinin ardından bugün de Gazzeli eğitimcilere destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Selahaddin Eyyubi Cami önünde bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, Gazzeli meslektaşları için Şeyh Said Meydanına yürüdü.

Yapılan yürüyüş ve basın açıklaması programına HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, STK Temsilcileri, öğretmenler ve Dicle Üniversitesi akademisyenleri katıldı. Diyarbakır halkının da katıldığı yürüyüş etkinliği merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında sonlandırıldı. Şeyh Said Meydanında basın açıklaması düzenleyen eğitimciler, Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubi’nin diyarından Gazzeli meslektaşlarına desteklerini ifade etti.

Düzenlenen basın açıklamasını Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

“GAZZE DÜNYANIN SESSİZ ONAYI EŞLİĞİNDE DEVASA BİR TOPLU MEZARA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDADIR”

Gazze’deki okullarda ve üniversitelerde eğitim hayatı durduğunu ve üniversite kampüslerinin harabeye döndüğünü belirten Tekdemir; öğretmen, akademisyen, eğitim personeli ve öğrencilerin hunharca katledildiğini söyledi.

Gazze’deki katliamın müşterek faili durumundaki Dünya devletlerinin katliamı onaylayan sessizliği karşısında tüm yasaklamalara ve engellemelere rağmen meydanları dolduran halkların ‘Özgür Filistin ve Özgür Gazze’ haykırışlarına ‘Soykırım ve Katliama Dur De, Gazze’ye Ses ver’ çağrısı ile katıldıklarını sözlerine ekleyen Tekdemir, şöyle konuştu: “Esaretiyle gözleri yaşartan büyük ve derin acıların tanığı Mescidi Aksa bir gün elbet özürlüğüne kavuşacaktır. Ancak tarih, sorumluluğunu yerine getirenler ile vicdanı ölenleri kaydedecektir. Gazze’de, 6 bin 150’den fazlası çocuk ve 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 854 masumun canına kıyıldı. Gazze’deki üniversitelerde eğitim durdu, kampüsü harabeye döndü; yüzlerce öğretmen, akademisyen ve üniversite öğrencisi öldürüldü. Gazze dünyanın sessiz onayı eşliğinde devasa bir toplu mezara dönüşmüş durumdadır.”

“İŞGAL REJİMİ VE DESTEKÇİSİ ÜLKELERİN HUKUK KURALLARINA UYMASINI BEKLEMEK SAFFDİLLİK OLUR”

Hukuki açıdan soykırım statüsündeki bu işgalin tüm süreçleri bütün ayrıntılarıyla dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğine dikkat çeken Tekdemir, “İnsanlık, üzerlerine tonlarca bombalar yağdırılan mazlum çocukların hikâyesini gözyaşlarıyla haykıracaktır. Tarih bir kez daha sözde insan hakları martavalları, uluslararası hukuk hezeyanları ile kandırılmıştır. Soykırımcı, Apartheid işgal rejimi israil ve destekçisi ülkelerin katliamlarının durdurulması adına israilin hukuk kurallarına uymasını beklemek saffdillik olur. İsrail’in güçten anladığı tarihsel ve güncel bir hakikattir. Sistematik katliamlarını soykırıma tahvil eden bir çete düzenine savunma hakkı safsatası içinde sınırsız ve süresiz yok etme gücü tanıyan mevcut küresel düzenin hiçbir ahlaki ve hukuki varlık gerekçesi kalmamıştır.” dedi.

“GAZZE’NİN SON DERSİ ŞEREFLİ BİR ŞEHADET DERSİDİR”

Müslümanların tüm farklılıklarına rağmen bir olmaya her zamankinden daha çok muhtaç olduğunu kaydeden Tekdemir, “Halkı Müslüman ülkelerin sessizliği, İslam işbirliği teşkilatının kofluğu, Müslüman dünyasına liderlik yapacak iradenin boşluğu yüreklerimizi başka bir açıdan yaralamıştır. İşgalci israil ile siyasi ilişkilere ayar veremeyen, ticari ilişkileri kökünden kesemeyen, sadece hamasetle yetinen İslam dünyasının umarsız hali yaramıza tuz biber ekmiştir. İslam dünyası evlerinin en mahrem köşelerine kadar siyonizmin esiri olan kukla yönetimlerden bir an önce kurtulmalıdır.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme