enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5148
EURO
34,9317
ALTIN
2.434,85
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Diyarbakır’da ‘İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu Lansman Toplantısı’ düzenlendi

Diyarbakır’da ‘İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu Lansman Toplantısı’ düzenlendi
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sadece Diyarbakır fotoğraflarından oluşan, profesyonel veya amatör fotoğrafçılar bir araya getiren “İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu”nu oluşturdu.

Tarihi Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksinde düzenlenen lansman toplantısında, platformda en fazla beğeni alan fotoğraflar sergilendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya, platforma ilişkin bilgi verdi. Toplantıya katılan Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu, insanlığın lezzet serüveninin bu topraklarda başladığını söyledi. Son dönemde Diyarbakır’ın çok popüler olduğunu, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda insanın kente geldiğini ifade eden Karaloğlu, gelen insanların “Biz Diyarbakır’ı böyle bilmiyorduk” dediğini kaydetti.

“BU PLATFORM DÜNYADA İLK DEFA BİR ŞEHRİN PLATFORMU OLARAK DİYARBAKIR’DA”

Göreve geldiği günden bugüne kenti doğru tanıtabilmek için çaba gösterdiğini anlatan Karaloğlu, şunları ifade etti: “Tanıtımını yaptığımız İki Gözüm Diyarbakır platformu şu anda dünyadaki meşhur sosyal medya platformları gibi bir platform. Bu platform dünyada ilk defa bir şehrin platformu olarak Diyarbakır’da. Diyarbakır’da yaşayan, kenti gezmeye, görmeye gelen veya fotoğraf meraklısı binlerce gözün gördüğü ve fotoğrafladığı güzellikleri paylaşma imkanı veriyor platformda. Diyoruz ki gel, gör, hisset, çek ve paylaş.”

FARKLI KATEGORİLERDE YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Platforma sosyal medya hesapları gibi üye olunduğunu daha sonra fotoğraf paylaşılmaya başlanıldığını anlatan Karaloğlu, platformda interaktif etkileşim bulunduğunu, fotoğraflara beğeni, puan ve yorum yapılabildiğini anlattı. Platformda paylaşılan fotoğraflar ile farklı kategorilerde yarışmalar yapacaklarını belirten Karaloğlu, 30 Eylül 2022’ye kadar yarışmanın devam edeceğini, yarışmada dereceye girenlere ödüller verileceğini ifade etti.

“BU ŞEHİRDE NE VARSA PLATFORMDA DA O OLACAK”

Oluşturdukları jüri ile fotoğraflar arasından sergiler oluşturduklarını dile getiren Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyarbakır’ı seviyorsak güzelliklerini de örtmeden hep birlikte insanlıkla paylaşmamız lazım. Biz bu platformdan çok şey bekliyoruz. Test süresince beklediğimizden çok ilgi gördü. Şu anda sitenin 1500’ye yakın abonesi var ve 7 bin fotoğraf paylaşılmış. Tarih, kültür, sosyal yaşam gibi her türlü insani faaliyetlerle ilgili fotoğrafları görme şansınız var. Bu şehirde ne varsa platformda da o olacak.”

Diyarbakır halkının bu platformu sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Karaloğlu, bu platformun kenti tanıtma anlamında yaptıkları faaliyetlerin bir aşaması olduğunu, tanıtım çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

“DİYARBAKIR’IN GELECEĞİ PARLAK”

Diyarbakırlıların platforma ve huzur ile güvene sahip çıkmasını isteyen Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda Aralık ayının sonuna kadar Diyarbakır’daki otellerde yer bulmak mümkün değil. Diyarbakır’ın geleceği parlak. Anahtar, şu anda kentte yakaladığımız huzur ve güveni devam ettirmek. Bunu devam ettirdiğimiz sürece Diyarbakır’ın geleceği bugünden iyi olacak. Diyarbakır sadece kendini değil çevresindeki şehirleri de kalkındıracak potansiyeli olan bir şehir. Her gün en az iki yatırımcı ile konuşuyorum. Sayıları her geçen gün artıyor. Devlet terörün şiddet yapma gücünü kırdı. Bundan sonra terörün kamuoyu yapma gücünü ancak halk ile kırarız, halkın huzur ve güvene sahip çıkması lazım. Sahip çıktığında göreceksiniz ki Diyarbakır bugün konuştuğumuz şehirlerin çok çok ötesine geçecek her bakımdan.”

Karaloğlu, konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekerek platforma ekledi.

Platforma fotoğraf yükleyen ve jüri tarafından fotoğrafları seçilerek sergilenenlere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür belgesi verildi. Karaloğlu, sergilemeye değer bulunan fotoğrafları belirleyen Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya, Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin, Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şube Müdürü Osman Başeğmez, İl Kültür Müdürü Cemil Alp ve Fotono21 Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğlu’na diğer jüri üyelerine teşekkür belgesi verdi. İçkale’de bulunan Saint George Kilisesi Sanat Galerisinde açılan sergi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Diyarbakır’da ‘İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu Lansman Toplantısı’ düzenlendi

Diyarbakır’da ‘İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu Lansman Toplantısı’ düzenlendi
REKLAM ALANI
20.11.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme