enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3147
EURO
34,6684
ALTIN
2.409,50
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
23°C
Diyarbakır
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde kaybolan özel gereksinimli çocuk, 6 saat sonra bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Hazro İlçesinin Dadaş köyü Ağılı mezrasında sabah 09.00 sularında kaybolan S.Y. (8), ailesinin arama çalışmaları sonuçsuz kalında durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), Silvan ve Kulp...
01.05.2024
Diyarbakır’da “Adam öldürmek ve Kasten yaralama” suçundan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs 6 yıldan sonra yakalandı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kasten Öldürme ve Kasten Yaralama” suçlarından 6 yıldır aranan ve 26 yıl 18 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahsın...
01.05.2024
Öz Sağlık-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi’nin katılımıyla 1 Mayıs kutlandı. DİYARBAKIR GAZETE– Merkez Yenişehir ilçesinde bir plazanın önünde toplayan sendika üyeleri adına basına metnini okuyan Hak-İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde 48 yıldır emeğin ve alın terinin hakkı için, hayat pahalılığı ve...
01.05.2024
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan yemekhane işçileri DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasının çağrısıyla hastane bahçesinde 1 Mayıs açıklaması yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- “İş, ekmek, özgürlük”, “Bijî yek gulan” sloganları atan işçiler adına açıklamayı Gıda-İş Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Yusuf Yıldız yaptı. Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) yöneticileri de katıldı. Sağlık sektöründe hizmet alım ihalesi...
01.05.2024

Diyarbakır’da “ticaret yapma” adı altında tefecilik!

Diyarbakır’da “ticaret yapma” adı altında tefecilik!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da, Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurup adam öldürme, yaralama, tefecilik, kamuya ait arazilere haksız yere sahip olma, TOKİ ihalelerine fesat karıştırma suçlarından çok miktarda silah ve parayla yakalanan 19’u tutuklu 41 sanıklı ‘Koyunlar Çetesi’yle ilgili soruşturma tamamlandı.

DİYARBAKIRGAZETE- Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki bulvar üzerinde bulunan kafeteryanın uzun namlulu silahlarla taranarak, suç örgütüyle hiçbir husumeti bulunmayan ve tesadüfen orada müşteri olarak oturan Mervan Yalçın’ın öldürülmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı genişletti, Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de harekete geçti.

Polise gelen çok sayıda ihbar ve şikayetler üzerine Koyun ailesinin de içinde yer aldığı suç örgütüne yönelik helikopter ve zırhlı araç desteğiyle, özel harekat polislerinin de katılımıyla eş zamanlı operasyon yapıldı.

Belirlenen adreslere yapılan operasyonda çok sayıda tapu, çek, senet, silahlar ve suç delilleri ele geçirildi. Polisten kaçmaya çalışan zanlılardan bazıları yatak odasında rulo halindeki halının içinde, bazıları ise helikopter destekli operasyonda açık arazide kovalamaca sonucu yakalandı. 19’u tutuklu 41 zanlı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde silahlı illegal bir yapılanma içinde hareket ettikleri bildirildi. Sanıkların genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, kasten yaralama, tehdit ve cebir suçlarını işleyerek halk üzerinde korku, baskı, panik ve infial ortamı oluşturdukları kaydedildi. Bölgenin illegal hâkimiyetini ele geçirmeye çalışarak kentteki esnafları tehdit edip, zorda kalan ve bankalara borcundan dolayı nakit paraya sıkışanlara ‘ticaret yapma’ adı altında belli bir faizle nakit verip, tefecilik yaptıkları vurgulandı. Faizle para alan ve geri ödemekte zorlanan esnafları silah zoruyla tehdit ettikleri belirtilen iddianamede, halkın can güvenliğini tehlikeye attıkları, sınır illeri ve ilçelerinden temin ettikleri ruhsatsız silahlarla belirlenen bir hiyerarşik yapı içinde hareket ettikleri ifade edildi. İddianamede muhbirlerin yaptıkları ihbar ve verdikleri bilgilere de yer aldı.

YÜZDE 3’LE ALIP YÜZDE 10’LA KREDİ BORCU OLANLARA VERİR

İddianameye göre muhbirler soruşturma makamlarıyla şu bilgileri paylaştı:

-Koyunlar olarak bilinen aileden Cengiz Koyun 75 metrelik yol ile Elazığ Bulvarı kavşağında oto galeri işletmektedir. Ortaklarıyla konut inşaatı yapmaktadır.

-Amcası ve ortaklarıyla oto galericilik görüntüsüyle tefecilik yapmaktadır. Cengiz Koyun bu çetenin lideridir. Senetle yüksek faizle araba satıyorlar.

-Burada bulunan farklı oto galericiler de Cengiz’in para kaynağıdır. Cengiz yüzde 3-4 faizle farklı galericilerden aldığı parayı bankalara kredi borcu olan ve zorda kalan vatandaşlara yüzde 10’la veriyor.

-Birçok insanı yüksek faiz altında çökerttiler. Cengiz Koyun’a borcu olan çok sayıda işadamı var. Cengiz kendisine borcunu ödeyemeyenlerin ellerindeki ev, araba ve arsa gibi taşınmaz mallarını zorla alıyor.

-Bunlardan aldığı yüksek meblağlı çek ve senetleri icraya veriyor. Kimse Cengiz’den şikâyetçi olamıyor.

-Çünkü etrafında hem ailesinden hem de arkadaşlarından çok sayıda silahlı adamı var. Kalabalık ve belalı bir sülalesi var. Cengiz adamlarını alacaklarının tahsilâtında kullanır. Toplu hareket ederler.

-Adamlarının hepsi Cengiz’in talimatlarıyla iş yaparlar ve Cengiz’in suçlarını üstlenirler. Ellerinde çok sayıda tabanca ve uzun namlulu silahları var. Bu silahları kendi villasında ya da babası Muzaffer Koyun’un villasında saklıyor.

-Başlarına herhangi bir olay geldiğinde hemen toplanırlar, mekân, araç kurşunlar, adam döverler. Bu şahısların üzerlerinde çok yüklü miktarda mal varlıkları vardır.

-Bu mallar yüksek faizle borçlandırarak zorla sahip oldukları ve yüksek faizle tefecilik yaparak kazandıkları paralarla aldıkları mallardır. Kardeşi Zafer, Cengiz’in tahsilât ve çökme işlerine bakar. Diğer kardeşi Hüseyin ise Cengiz’in kara kutusudur.

-Cengiz’in tefecilik hesaplarını imam nikâhlı eşi Sevda tutmaktadır. Borcu olanların kayıtlı olduğu defteri evinde saklıyor. Telefon görüşmelerini dinlemelere takılmamak için genellikle Whatsapp üzerinden yapıyor.

SUÇ İŞLEMEYİ VE SUÇA BULAŞMAYI ALIŞKANLIK EDİNMİŞLER

İddianamede, sanıkların çok sayıda gayrimeşru olaylara karıştıkları, sürekli silahlı gezdikleri, gerek Elazığ yolu Galericiler Sitesi civarında gerekse il genelinde ihtilafa düştükleri konularda şahıslara zor kullanarak tehdit ve baskı kurup sorunlarını kendi çıkarları doğrultusunda çözüme kavuşturdukları vurgulandı.

İşledikleri suçlardan dolayı yakalanmaları halinde alakasız ve tutarsız ifadeler verdikleri, belli iş bölümü ve dayanışmayla mağdurlarla irtibata geçerek gerek üstü kapalı, gerekse açıkça tehditle şikâyetlerinden vazgeçirdikleri kaydedildi.

Çetenin suç işlemeyi ve suça bulaşmayı alışkanlık haline getirdiklerine vurgu yapılan iddianamede, bu sayede haksız maddi çıkar sağladıkları kendi aralarında hiyerarşik yapılanma içinde suç işledikleri ifade edildi.

Suç örgütü üyelerinin örgüt lideri Cengiz Koyun’un talimatlarına sıkı sıkıya bağlı oldukları, Koyun’un imam nikâhlı eşi sanık Sevda Efe’nin evinde ele geçen 1 adet fişek üzerinde ‘Cengiz Koyun için özel olarak üretilmiştir’ ibaresinin yer aldığına da iddianamede yer verildi.

EYLEMLERİNİ RUHSATSIZ SİLAHLARLA GERÇEKLEŞTİRİYOR

Sanıkların eylemlerini ruhsatsız silahlarla gerçekleştirdikleri, ruhsatsız silah yakalattıkları da göz önüne alındığında, operasyonda ele geçen silah, fişek ve şarjörlerin suç örgütüne ait olduğu, örgüt faaliyeti kapsamında kullanılmak üzere potansiyel olarak sanıkların ev ve iş yerlerinde bulundurulduğu hususunda tereddüt bulunmadığı kaydedildi. Müebbet hapis ile 350 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Kaynak: Sözcü

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme