enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Güvenlik İş Sendikası 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

Güvenlik İş Sendikası 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı
REKLAM ALANI

TÜRK-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Güneydoğu Bölge Başkanı Murat Elhakan, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Elhakan, En kutsal kazancın alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğuna işaret ederek, 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Güvenlik-İş Sendikası olarak, tüm emekçilerin, teşkilatımızın ve özel güvenlik görevlilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz” diye konuştu.

TÜRK-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Güneydoğu Bölge Başkanı Murat Elhakan, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

“HAYDİ MEYDANLARA! YERİNE EVDE KAL!

Her 1 Mayıs’ta “Haydi Meydanlara!” diyerek başladıkları sözlerine şimdi “Evde Kal!” diyerek başladıklarının altını çizen Elhakan, “1 Mayıs demokrasinin, özgürlüğün, emeğin, mücadelenin ve güvenle yaşanabilecek bir geleceğin adıdır. İşçi Bayramı olan 1 Mayısları, coşkuyla kutlayacağımız günler de gelecektir. Dünyanın tamamına hakim olmuş, ülkemizde de yayılan ve pandemiye dönen koronavirüsün (Covid-19) günlük yaşamın birçok alanında olumsuz etkiye yol açtığı ve sağlık nedenleriyle ciddi tedbirler uygulandığı bilinmektedir. Ülkemizde ve Dünya’da kutlanan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nün böyle bir salgın döneminde meydanlarda kutlanması maalesef mümkün olmamıştır” diye konuşu.

“TÜM EMEKÇİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA DA OLSALAR ÜLKE VE MİLLET İÇİN ÇALIŞIYORLAR”

Elhakan, Bu salgın döneminde özellikle sağlık birimlerinde çalışan sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm emekçiler zor şartlar altında da olsa ülkeleri ve milletleri için yaşamın devam edebilmesi adına çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, “Her zaman görevinin, işinin başında olan emekçi kardeşlerimiz için bilinmelidir ki; 1 Mayıs yalnızca işçinin ve emekçinin değil, tüm dünyanın bayramıdır. Çünkü işçiler sadece kendileri için değil, bizler için alın teri dökmekte; bizlerin sağlığı, güvenliği, aşı, bir lokması için çalışmaktadır. Kendilerine olduğu kadar bizleri de dolaylı yoldan etkileyen ve hakkını vererek gerçekleştirdikleri mesainin karşılığını dahi alamayan işçi kardeşlerimiz için 1 Mayıs sesini duyurma günüdür.

“1 MAYIS SADECE KUTLAMA DEĞİL, İŞÇİNİN HAKLI MÜCADELESİNİ DİLE GETİRDİĞİ GÜNDÜR”

1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçinin haklı mücadelesini dile getirdiği gündür. Taşeron işçiliğin son bulması, ayrımsız kadro talepleri, güvenceli ve sendikalı bir istihdamın, işsizliğin, düşük ücretler için seslerinin duyurulduğu gündür. 1 Mayıs, “İnsan onuruna yakışır bir iş” için meydanlarda toplanıp, çağdaş ve eşit çalışma ortamı taleplerinin dile getirildiği gündür. Unutmayalım ki İşçiler tek kaldıklarında değil, birlik olduklarında güçlüdür” dedi.

“BİR TARAFIMIZ BURUKTUR”

Güvenlik-İş Sendikası olarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün pandemi dönemine denk gelmesi ve bu sebeple alanlarda olamayacakları için bir taraflarının buruk olduğunu belirten Elhakan, “Ancak emeğin ve dayanışmanın anlaşılması, tek bir ses, tek bir vücut olmak için böylesi zor bir dönemde emekçilerin göstermiş olduğu özveri ile işlerinin başlarında olmasından dolayı da gururluyuz” diye konuştu.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Elhakan, Dünya’nın en büyük Sendikal hareketlerinden birisi olan TÜRK-İŞ Konfederasyonunun öncülüğünde, GÜVENLİK-İŞ Sendikası olarak taleplerini şöyle sıraladı:

“Kıdem tazminatıma dokunma diyoruz,

Taşeron işçiliğe hayır diyoruz,

iş cinayetlerinin olmadığı,

İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin arttırıldığı,

Sendikal örgütlenme önündeki ellerin kaldırıldığı,

Eşit işe eşit ücret adaletinin sağlandığı,

696 KHK’lı işçilerin YHK anlayışından kurtulduğu,

Toplu İş sözleşmelerinde YHK’nın 4+4 çerçevesinin son bulduğu,

-Kamuda sen kadrolusun, sen değilsin ayrımına bir an önce son verildiği

-Gelir dağılımından bütün çalışanların eşit ve hakça faydalanacağı,

-KİT’lerde kadro bekleyen başta özel güvenlik görevlisi kardeşlerimiz olmak üzere tüm çalışanların kadro sorunlarının çözüldüğü, barış, huzur ve güven içerisinde bir ülke diliyoruz.

“EN KUTSAL KAZANÇ ALIN TERİ İLE KAZANILAN HELAL KAZANÇTIR”

En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Güvenlik-İş Sendikası olarak, tüm emekçilerin, teşkilatımızın ve özel güvenlik görevlilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz”

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme