enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5166
EURO
34,5622
ALTIN
2.491,61
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
31 Mart yerel seçimlerinin ardından 2 dönem kayyım ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde yeni atamalar yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Yeni göreve başlayan Eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun tarafından Büyükşehir Belediyesinde 2 Genel sekreter yardımcısı ve 12 daire başkanlığına yeni atama yapıldı. Yeni atamaların geçici ve vekaleten olduğunu belirtilirken, kayyım döneminde...
16.04.2024
Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Pazar günü oynayacakları Iğdırspor maçı öncesi camiaya önemli mesajlar verdi. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Pazar günü oynayacakları Iğdırspor maçı öncesi camiaya önemli mesajlar verdi. Taraftara, Iğdırspor maçı öncesi stadyumu çiçek...
16.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın meclis üyeleri ve ilçe belediyeleri Eş Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Eş Başkan Serra Bucak, kuracakları kadın meclisiyle kadın çalışmalarını önceleyeceklerini belirtti. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kadın meclis üyeleri ve ilçe belediyelerinin kadın Eş Başkanları, Eş Başkan Serra Bucak başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki...
16.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024

İptal edilen ihalede 1 milyon 700 bin TL kamu zararı!

İptal edilen ihalede 1 milyon 700 bin TL kamu zararı!
REKLAM ALANI

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, önceki ihaleyi yaklaşık maliyetinin üstünde olduğu ileri sürülerek iptal ederek yenilediği ihalede, bir milyon 700 bin TL kamu zararı oluştu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, yaklaşık maliyeti 20 milyon 946 bin 304 TL olarak belirlenen ihaleyi maliyetinin üstünde 21 milyon 593 bin TL’ye yaptı. İhale yaklaşık maliyetinin üstünde bulunarak iptal edildi. Maliyet artırıcı unsur olarak değerlendiren 2 milyon TL’lik MR uyumlu anestezi cihazı çıkarılarak iptal edilen ihale yeniden yapıldı. Ancak anestezi cihazı çıkarılmasına rağmen yapılan ikinci ihale 21 milyon 256 bin TL’ye yapıldı. Yaklaşık maliyetin 310 bin TL üstünde yapılan ikinci ihale ile bir milyon 700 bin TL kamu zararı oluştu. İddiaya göre, ihaleye muhalefet şerhi koyan İhale Komisyonunun bir üyesi ise işi daha ileri taşımaması için bir kamu hastanesinde müdür yapıldı.

21 MİLYON 593 BİN TL TEKLİFLE

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü 31 Aralık 2019’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinin 36 ay süreli MRG-BT görüntüleme hizmet alımı için ihale yapıldı. Kardelen Medikal Limited ile Ege Diyagonistik  Limited şirketleri ortaklığı ihaleye giren tek firma oldu. Yaklaşık maliyeti 20 milyon 946 bin 304 TL olarak belirlenen ihaleyi maliyetinin üstünde 21 milyon 593 bin TL teklif veren Kardelen Medikal Limited ile Ege Diyagonistik kazandı. Firma, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi için alınacak “Magnetik Rezonans Görüntüleme Hizmeti” için 5 milyon 739 bin TL, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi için alınacak “Magnetik Rezonans Görüntüleme Hizmeti” 8 milyon 14 bin TL, aynı hastane için alınacak “Bilgisayarlı Tomografi Görüntüleme Hizmeti” 8 milyon 536 milyon TL ve “MR uyumlu anestezi cihazı” için 2 milyon TL olmak üzere toplamda 21 milyon 593 bin TL teklifle ihaleyi kazandı.

ANESTEZİ CİHAZI NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

İhalenin hesaplanan yaklaşık maliyetinden 647 bin TL fazla fiyatla ihaleyi kazanan Kardelen Medikal ve Ege Diyagonistik şirketlerinin ihalesi “yaklaşık maliyetinin üzerinde” olduğu ve maliyet artırıcı unsur olarak MR uyumlu anestezi cihazı bulunduğu gerekçesiyle iptal edildi. Yeni yapılacak ihalenin kurumu yaklaşık olarak 2 milyon TL karlı çıkmasına neden olacak diye ihale komisyonu tarafından yapılan iptal işlemi, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Zülfü Barış Şahin tarafından 21 Ocak 2020’de onaylandı.

ANESTEZİ CİHAZI ÇIKARILDI MALİYET DÜŞMEDİ

Ancak yaklaşık maliyetinin üzerinde fiyatla yapıldığı için iptal edilen ihale, ihale komisyonundan bir üyenin muhalefet şerhine rağmen yine yaklaşık maliyetinin üzerinden ihale edildi. 4 Nisan 2020’de yenilenen ihaleye Kardelen Medikal Limited Şirketi katılmazken, önceki ihalede Kardelen Medikal Limited Şirketi ile ortak olarak ihaleyi kazanan Ege Diyakroniktik Limited Şirketi ihaleye tek başına girdi. İhaleye tek teklifi veren Ege Diyagonistik Limited Şirketi, yaklaşık maliyeti 20 milyon 946 bin 304 olarak belirlenen ihaleyi maliyet fiyatının üstünde 21 milyon 256 bin TL ile fiyat vererek kazandı. İhaleyi alan firma hiç kırıma gitmediği gibi MR uyumlu anestezi cihazının ihale şartnamesinden çıkarılmasına rağmen ihalenin yaklaşık maliyetinden 310 bin TL fazla vererek ihaleyi kazandı. Firma, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi için alınacak “Magnetik Rezonans Görüntüleme Hizmeti” için 4 milyon 951 bin TL, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi için alınacak “Magnetik Rezonans Görüntüleme Hizmeti” 7 milyon 768 bin TL, aynı hastane için alınacak “Bilgisayarlı Tomografi Görüntüleme Hizmeti” için ise 8 milyon 536 milyon TL olmak üzere toplamda 21 milyon 256 bin TL teklifle ihaleyi aldı.

BİR MİLYON 700 BİN TL ZARAR

Şartnamede 2 milyon TL’lik anestezi cihazının alımının iptal edilmesine rağmen yapılan ikinci ihale ilk ihalenin 310 bin TL daha düşük fiyata yapıldı. Böylelikle bir milyon 700 bin TL kamu zararı meydana geldi. İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, kamu zararının oluştuğu ihaleyi onayladı. İhalenin yaklaşık maliyetinin üzerinde fiyatla kabul edilmesi ise Kamu İhale Tebliğinin “ek ödeneğin bulunması ve kamu hizmeti gereklerine” dayandırıldı.

MALİ ÜYE KARARA ŞERH DÜŞTÜ

Kamu zararının oluştuğu ihalede, İhale Komisyonu Üyesi Mali Üyesi K. E. karşı oy kullandı. Komisyon Üyesi K. E., oybirliği ile alınan karara karşı, “İhale Komisyonunca yaklaşık maliyetin güncellenmesi kararına katılmamaktayım. İsteklinin 1. ve 3. kısımlara teklif etmiş olduğu bedeller ihale tarihinde açıklanan yaklaşım maliyetin üzerinde olması sebebiyle söz konusu kısımların iptal edilmesi, 2. kısma teklif etmiş olduğu bedelin ihale tarihinden açıklanan yaklaşık maliyetinin altında olması nedeniyle söz konusu kısmın alınması tarafımca uygun görülmüştür.” ifadeleriyle muhalefet şerhi düştü.

İddiaya göre; K. E., muhalefetini daha ileri taşımaması için Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinin eklentisi haline getirilen Askeri Hastaneye müdür olarak atandı.

Mehmet Zeki ÖZER’in Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

İptal edilen ihalede 1 milyon 700 bin TL kamu zararı

İptal edilen ihalede 1 milyon 700 bin TL kamu zararı
REKLAM ALANI
06.06.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme