enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3363
EURO
35,1567
ALTIN
2.244,16
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
15°C
Diyarbakır
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
12°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C
DİYARBAKIR HABERİ
Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümünde, şanlı zafer kutlanırken bu toprakları vatan kılmak uğruna can veren şehitler de yad edildi. DİYARBAKIR GAZETE- “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109’uncu yıl dönümü” kapsamında bir dizi program gerçekleştirildi. Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirilen programlar, Hava Şehitliği’ndeki çelenk sunma töreniyle...
18.03.2024
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. DİYARBAKIR GAZETE – Vali Su, mesajında, ülkenin şanlı tarihinin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 yıl önce yüce milletin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği,...
17.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Pera Ensemble Müzik Topluluğu Diyarbakır’da konser verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Pera Ensemble Müzik Topluluğu...
17.03.2024
2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Diyarbekirspor, kendi sahasında Karacabey Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak bir kez daha Play-Off için ayağına kadar gelen fırsatı tepti. DİYARBAKIR GAZETE– Yeşil Kırmızı takım aldığı bu yenilgi sonrası 40 puanda kalarak ligde 2 basamak gerileyerek puan cetvelinde 15.sıraya kadar düştü. Yeni Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan maçta konuk...
17.03.2024

Kadın Kaymakam, kız çocuklarına ‘Rol Model’ oluyor!

Kadın Kaymakam, kız çocuklarına ‘Rol Model’ oluyor!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, kız çocuklarının okumaları ve kariyer sahibi olmaları amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında ayın belirli günlerinde ilçedeki kız öğrencileri makam aracıyla kaymakamlığa getirerek, bir günlük mesaisini onlarla geçiriyor. Kaymakam Büyüknalçacı: “Neden Çınar’dan bir kadın kaymakam, hakim, savcı çıkmasın?’ dedik. Bizler burada devletin atadığı geçici memurlarız. Buraya hedefleri değişmiş, hayata geniş perspektiften bakan çocuklar bıraktık” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, kız çocuklarının okumaları ve kariyer sahibi olmaları amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında makam koltuğunu öğrencilerle paylaşıyor.

Çeşitli gerekçelerle okula gönderilmeyen kız çocuklarının eğitime kazandırılması için çalışmalar sürerken, Çınar Kaymakamlığınca da “Geleceğin Kaymakamları Çınar’dan” projesi hazırlandı. Kız çocuklarının ufkunun açılması, gelecek ve kariyer planlamaları yaparken özgüvenlerinin gelişmesi amacıyla 19 Mayıs’ta hayata geçirilen proje ile evinden makam aracıyla alınan kız öğrenci kaymakamlığa getiriliyor. Burada makam koltuğuna oturan kız öğrenci, kadın yetkililerle tanıştırılıyor, toplantılara katılıp, Kaymakam ile ilçeyi geziyor, hane ziyaretlerinde bulunuyor.

Büyüknalçacı, ayın belirli günlerinde uygulanan bu projenin yanı sıra haftalık değerlendirme toplantılarında da kız çocuklarıyla bir araya gelerek, kariyer planları ve eğitimde karşılaştıkları sorunlarla ilgili görüşüp, onlara rehberlik ediyor.

“NEDEN ÇINAR’DAN BİR KADIN KAYMAKAM, HAKİM, SAVCI ÇIKMASIN?”

Proje ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Büyüknalçacı, nüfusu 78 bin olan ilçede 22 bini aşkın öğrenci bulunduğunu söyledi. Büyüknalçacı, kız çocuklarının okutulmasına karşı ön yargıları kırmak, onlara yüklenen geleneksel rolleri ortadan kaldırarak kızların okullaşma oranını arttırıp, neler yapabileceklerini göstermek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

“KADIN YÖNETİCİ OLARAK KIZ ÇOCUKLARINA ROL MODEL OLDUM”

İlçede kadın yönetici olarak kız çocuklarına rol model olduğunu anlatan Büyüknalçacı, “Bir kadın savcımız var, bir de kadın yazı işleri müdürümüz var. ‘Neden Çınar’dan bir kadın kaymakam, hakim, savcı çıkmasın?’ dedik. Bizler burada gelip geçici devletin atadığı memurlarız. Buraya hedefleri değişmiş, hayata geniş perspektiften bakan çocuklar bıraktık.” dedi.

Büyüknalçacı, makama gelen çocukların neler yapabileceklerini görme şansı bulduklarını, diğer kız çocuklarına da rol model olduğunu vurguladı. Kız çocuklarına eğitim hayatlarına ısrarla devam etmeleri halinde nerelere gelebileceklerini göstermek istediklerini kaydeden Büyüknalçacı, “Onların fikirlerinin ilçeyi değiştirmek anlamında ne kadar değerli olduğunu ve bizim de onlardan öğrenecek çok şeyimiz olduğunu gördük. Sadece onlara katkıda bulunmuyoruz, onlardan da çok şey öğreniyoruz. Onların fikirleri bize yön veriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Büyüknalçacı, proje sayesinde ekilen fidanların meyvelerini ilerleyen yıllarda toplayacaklarına inandığını belirtti.

“OKUTULMAYAN ANNELERİN KIZLARIYIZ”

Proje ile makam koltuğuna oturan ve bir gününü Kaymakam ile geçiren Çınar Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gülbahar Atlı (16), ilçenin sorumluluğunu omuzlamanın hem zor hem gurur verici olduğunu söyledi. Hayatta imkansız diye bir şey olmadığını hissettiğini belirten Atlı, duygularını şu ifadelerle anlattı: “Annem okutulmamış ve erken yaşta evlendirilmiş. Okutulmayan annelerin çocuklarıyız. Bugün buraya gelerek amaçlarımın ve ideallerimin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anladım. Kaymakamlık hayali oluştu kafamda. Bunu yapabilirim. İnsanlar çabalarıyla bir yerlere gelebiliyor. Bugün birçok şeyi kafamda değiştirdim. Önemli olan insanların ne düşündüğü değil, senin çabalarının peşinden ne kadar çok gittiğin.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme