enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır’da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı. 31 Mart’ta...
20.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X’den duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer...
20.04.2024
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 kişilik ekibi İdil’e bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kurşun sıkan ve darp ederek yaralayan saldırganların yakalanabilmesi amacıyla jandarma tarafından yapılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. DİYARBAKIR...
20.04.2024

Saadet Partisi İl Başkanı Ergin’den ‘Arsa’ satışına tepki!

Saadet Partisi İl Başkanı Ergin’den ‘Arsa’ satışına tepki!
REKLAM ALANI

Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapınar ilçesinde 5 arsayı satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Ergin, “Seçim döneminde iken bu satış, akla birçok soru getiriyor. Bu halkın malı olan arsaların satışı ile neyi amaçlıyor?” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin’nin açıklamaları şöyle: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin beş arsayı satışa sunmasını seçimler yakın olduğu için doğru bulmuyoruz. Seçim sonrası iktidarın ve emanetle(?) yönetilen belediyenin halkça seçilmemiş yetkililerinin endişeleri var ki arsa satışları alelacele ilana çıkarılıyor. Seçimler yaklaştıkça devlete ait, belediyelere ait arsalar, verimli alanlar bir bir elden çıkarılmaya başlandı. Diyarbakır’da bundan nasibini alıyor.

“DAİRE BAŞKANLARINI SEN ATARSAN, MECLİS Mİ OLUR?”

Büyükşehir Belediyesi, tek adamla valiyle yönetiliyor. Kayapınar sınırlarında beş alan resmîyette 11 Ocak 2023 Tarih ve 08 Sayılı Meclis Kararı ile satışa sunulmuş. Belediye Meclisi, lağvedilmişse meclisten bahsedilebilir mi? Daire Başkanlarını sen atarsan, meclis mi olur?

“TOPLU KONUT YAPACAĞINI MI DUYURACAK?”

Büyükşehir Belediyesi’ne atanan Sayın Vali ile daire başkanlıklarına getirilenler, mevcut iktidarın emri gereğince 596.349.416 TL Muhammen bedel biçilen 97.363 metrekareyi elden çıkartıp Depremzede kardeşlerimize Toplu Konut yapacağını mı duyuracak?

“BU HALKIN MALI OLAN ARSALARIN SATIŞI İLE NEYİ AMAÇLIYOR?”

Seçim döneminde iken bu satış, akla birçok soru getiriyor. Konserlere, festivallere on milyonlarca lira harcayanlar, şehrin sözde tanıtımı için harcama yapanlar, heykeller yapanlar, Sur içinde yeni yapılaşmayla şehrin acılı bölgesini eğlence ve ticaret merkezine dönüştürenler, turizm için her şeyi kabullenen anlayış, bu halkın malı olan arsaların satışı ile neyi amaçlıyor?

İHALEYE KATILMAMA ÇAĞRISI

Biz Diyarbakır insanımıza Saadet Partisi olarak İktidar Ortağı olduğumuz anda, bu ihalenin iptali için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. İhaleye kimsenin katılmaması gerektiğini belirtiyoruz. Diyarbakır’dan ve şehir dışından ihaleye katılıp, ihaleyi alacak olanlar bu şaibeli satışın farkında olmalıdır.

“İHALE İPTAL ETMELİ”

Resmî kurumlar, yetkililer bu duruma el koymalı, zamanı varken ihaleyi iptal etmelidir. Eğer satılması, el değiştirilmesi gerekiyorsa seçim sonrası beklenmelidir. Bir aceleleri olan bu baylar, yangından mal kaçırır gibi bu beş adayı kimselere peşkeş çekemez.

Konut alanı için değerli olan bu arsalar, birilerine resmî işlemlerle satılırsa biz Saadet Partisi olarak gereken hukuki her işlemi yapacağız. Diyarbakırlı hemşerilerimizin bunda bir şüphesi olmasın. Gitme ihtimalleri belirdikçe telaşa kapılan iktidar, daha önce kayyum marifetiyle halkın iradesine el koyduğu belediyelere ait arsalara göz dikmemelidir.

Biz Saadet Partisi olarak halkın ve kamunun malının haksız yere birilerine peşkeş çekilmesinin önlenmesi ve kamuoyunu bilgilendirmek için bu basın açıklamasını yapıyor, Diyarbakır insanımızı, STK’ları destek vermeye çağırıyoruz. Bu şehir sahipsiz değil; biz varız, Diyarbakır halkı var.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme