enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5011
EURO
34,6246
ALTIN
2.481,40
BIST
9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilerek görevine başlayan Eşbaşkan Serra Bucak, ilk mesai gününde personelle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında personeli karşılayan Bucak, çalışmalarında kolaylık diledi.
15.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadın,  plazanın 11. Katından atlayarak intihar etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. DİYARBAKIR GAZETE – Edinilen bilgiye göre, olay Mahabad Caddesi dünya kavşağı üzerinde HMT Plazanın 11. Katındaki bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören A.D. aşağı atladı. Beton zemine çakılan A. D. olay...
15.04.2024
1999 yılında 24 yaşında iken muhtar seçilen Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek, 6. Kez mazbatasını aldı. Diyarbakır’ın en kıdemli muhtarı olan Sanay, kendisini yeniden bu göreve getiren seçmenlerine teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Muhsin...
15.04.2024

“Yeni Kabine, topluma rahat bir nefes aldıracağının umudunu veriyor”

“Yeni Kabine, topluma rahat bir nefes aldıracağının umudunu veriyor”
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu Kabinesi, Diyarbakır’daki Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinden tam not aldı. Yeni kabineyi değerlendiren STK Temsilcileri, Bakanlar Kurulu’nda gerek ekonomik gerekse siyasi anlamda dengeler konusuna oldukça hassasiyet gösterildiğinin anlaşıldığına değinilerek,  anlaşılmaktadır. Buda topluma, kısmi de olsa bir nefes aldıracağı umudunu veriyor” dedi.

DİYARBAKIRGAZETE- Diyarbakır’da aralarında DDKD, Toplumsal Mutabakat Derneği, HAKSİAD, Eğitim-Bir-Sen, Yeşil Yıldız Bağımlılıkla Mücadele Derneği ve Memur-Sen Diyarbakır il Temsilcisi, Yeni Kabine’yi Güneydoğu Diyarbakır Gazete’ye değerlendirdi.

İşte, STK temsilcilerinin yeni Kabineye ilişkin görüşleri;

OKUMUŞ: “YENİ KABİNE TOPLUMA KISMİ DE OLSA BİR NEFES ALDIRACAĞI UMUDU VERİYOR”

DDKD Genel Başkan Yardımcısı Abdulhay Okumuş, Kabinenin genel profilinin teknokrat bir kabine olduğunun açık olduğunu anımsatarak, “En önemli bakanlıklara bakıldığında ise, gerek ekonomik gerekse siyasi anlamda dengelere konusuna oldukça hassasiyet gösterildiği anlaşılmaktadır. Buda topluma, kısmi de olsa bir nefes aldıracağı umudu veriyor” dedi.

Okumuş, Bakanların profillerini de şöyle sıraladı:

“Her şeyden önce Dışişleri Bakanlığına MİT Başkanı Hakan Fidan’ın getirilmesi dikkat çekicidir. Hakan Fidan, Kürt meselesini enine boyuna bilen ve bunun uluslararasındaki öneminin bilincinde bir bürokrattır, konuya sadece milliyetçilik veya siyasi argümanlar amacı ile eğilmeyeceği, daha realist ve gerek Avrupa Parlamentosunda, gerek Avrupa Birliğinde gerekse NATO ile ilişkiler düzeyinde karşılıklı kazan kazan anlayışı ile yaklaşacak gibi bir profile sahip olduğu söylenebilir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da Bürokrasi geçmişi, geçmişteki gibi siyasi bir duruştan ziyade devlet aklını öne çıkaracağı ve buda en azından yasa ve anayasaya bağlı kalacağından, keyfi uygulamaları minimize edecek bir profile sahip.

“BAKAN ŞİMŞEK, REALİST BİR EKONOMİ ÇALIŞMA YÜRÜTECEK”

Ekonomiden sorumlu Bakan Mehmet Şimşek, şimdiden Rasyonaliteden söz ederek geçmiş ekonomik modelin uygulamalarından vaz geçerek daha realist ve restorasyona yönelik bir çalışma yürüteceğinin sinyallerini verdiği gibi, geçen döneminde Kemal Derviş modelini uygulamış ve genel olarak başarılı kabul edilmişti, Aynı anlayış ile çalışacağı beklentisi, özellikle iş çevrelerinin umudunu arttırdığı söylenebilir. Adalet Bakanının şimdiye kadarki parlamento performansına bakıldığında, Bekir Bozdağ gibi olmayacağı, Hukuk konusunda hassas olacağı yönünde görüntü veriyor. Cumhurbaşkanı yardımcılığına Cevdet Yılmaz’ın getirilmesi de hem dengeler açısından hem de kendisinin bölgesi konusundaki hassasiyeti açısından önemlidir. Genel olarak alışılagelmiş kabinelerin dışında ve Topluma bir nefes aldıracağı umudumu korumak istiyorum.

ŞİMŞEK: “5 KÜRT BAKANIN VARLIĞI DEMOKRASİ İÇİN DEMOGRAFİK BİR DENGEYE İŞARET ETMEKTEDİR”

Toplumsal Mutabakat Derneği Genel Başkanı Mahmut Şimşek ise, Devlet Başkanı Erdoğan’ın atadığı Bakanlar Kurulu ile günümüzün ekonomik, demokratik ve kültürel fabrika ayarlarına dönmek isteğinin netleştiğine değinerek, “Kabinede beş Kürd Bakanın varlığı ile de demokrasi için  demografik bir dengeye ve ülkenin normalleşeceğine işaret etmektedir.

“EN YENİ BİR ANAYASA İÇİN ÇABA SARFETMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Sayın Devlet Başkanından ve yeni kabinesinden ülkenin toplumsal mutabakatı için yapmasını beklediğimiz ekonomik, demokratik ve kültürel açılımları elbette partilere, STK, DKK, Kanaat İnsanı ve vakıflara danışacaklar. Doğrusu bundan böyle açılım enerjilerini, inisiyatiflerini yasama için ve olabilir en yeni bir Anayasa için sarf etmelerini bekliyoruz. Başkanlık sisteminin rahatlaması için gerekli olan yeni bir Anayasanın kendini dayattığını kendileri de söylüyor. Böyle bir Anayasa için referanduma gitmeye şimdiden hazırlanmalarını öneriyoruz.  Kendilerine ve yol arkadaşlarına iç ve dış barış yolunda, demokrasi yolunda başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖGER: “AK PARTİ ESKİ KODLARINA GERİ DÖNME İLE İLGİLİ BİR IŞIK OLDU”

Yeşil Yıldız Derneği Genel Başkanı Yahya Öger de, 28. Hükümetin ilan edilmesi ile birlikte Doğu ve Güneydoğu bölge illerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetine ciddi anlamda bir teveccühün oluştuğunun altını çizerek, “Özellikle Cumhurbaşkanı yardımcılığına Cevdet Yılmaz Bey’in getirilmesi Mehmet Şimşek Bey’in ve diğer Doğu illeri kökenli bakanların kabine de yer alması AK Parti’nin eski kodlarına geri dönme ile alakalı bir ışık olduğunu söyleyen birçok dostumuz oldu. Seçim öncesi var olan sert siyasi dilin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 85 milyonluk kucaklama ile alakalı demeci gelsinder biz ekonomide var olan sıkıntının ve diğer problemlerin Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibi tarafından düzeltilebileceğine inancımız tamdır. Bu konuda hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem 28. Hükümette görev alan Bakan ve milletvekillerimize başarılar diliyoruz”

GÜMÜŞ: “AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN EN BAŞARILI KABİNESİ OLACAKTIR”

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Başkanı Yüksel Gümüş ise, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası oluşan kabinenin AK Parti hükümetlerinin en başarılı kabinesi olacağını ifade ederek, “Mecliste eski bakanların yer alması meclisi daha güçlü kılacaktır. Türkiye’nin hali hazırda en büyük problemi ekonomik krizdir. Sayın Mehmet Şimşek’in Maliye ve Hazine Bakanı yapılması isabetli tercih olmuştur. Daha önceki bakanlığı döneminde ekonominin düzlüğe çıkmasında çok büyük katkısı olmuştur. Bu dönemde de Sayın Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçmesi ile piyasalar olumlu tepki vermiştir. Yeni kabinede eski MİT başkanı Sayın Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı yapılması dikkat çeken atamalardan biri olmuştur. Dünyayı eski görevinden dolayı tanıması ülkemiz için dış politikada olumlu etki yapacaktır. Kabinede Kürt kökenli bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve beş (5) bakanın olması dikkat çeken hususların başında gelmektedir. Bu durum sözde Kürt partisi olduğunu iddia eden HDP/YSP için önemli mesaj içermektedir” dedi.

GÜNEŞ: “BAKANLAR KURULUNDA CİDDİ BİR AÇILIŞ YAPILDI”

HAKSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Güneş de, Bakanlar Kurulunda ciddi bir açılım yapıldığını belirterek, “Gelen her bakan bulundukları Konum itibari ile bakanlıklara daha önceki dönemlerde katkılarda bulunuyorlardı. Yeni Türkiye yüzyılı için ciddi bir revizyon gerektiği dillendirilmişti şu anda onu görüyor gibiyiz. Yapılan atamalar uzun süreçte ciddi başarıların oluşacağını gösteriyor. Şu ana kadar Türkiye’ye sağladığı ekonomik anlamdaki katkılar ile bölgemiz insanı Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına atanmış olması umut verici bir gelişme olarak görünüyor. Ekonominin daha verimli bir hale getirilmesi için seçilen aday Mehmet Şimşek ile koordineli bir şekilde çalışmayla ciddi sorun ve sıkıntı olan ekonominin daha iyi bir düzeye oturacağına inanıyoruz. Yani atanan her bakan güçlü birer aktör olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu, ekonomik durumunu, siyasi durumunu bildiğinden dolayı daha kapsayıcı daha kuşatıcı ve daha doğru adımlar atarak ciddi başarılar yakalayacağına inanıyoruz. Burada tüm bakanlara düşen görev; ekonomik anlamda doğru adımlar atılması, muhalefeti ötekileştirmeden kucaklaması ve toplumun endişe ve kaygılarını iyice anlayarak refah seviyesini düzeltmek ve dış politikada daha sorunsuz bir bölge oluşmasının sağlanması olmalıdır. Bu vesileyle, Yeni bakanlar kurulu kabinesine ülkemiz için hayırlı olacağına inanarak başarılar diliyoruz”

ENSARİOĞLU: “CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ ÜLKEMİZİ TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAKTIR”

Memur Sen İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Ülkemizde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin gerek 1. Turunda gerek ise 2. Turunda katılımın çok yüksek olması demokrasinin gücünün en büyük göstergesi olduğunun altını çizerek, “Seçimlerde milletin iradesi tecelli etmiştir. Seçimlerden zaferle çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemiz ve ümmet için hayırlara vesile olacağına inancımız tamdır. Açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve yeni kabine üyelerinin, Ülkemizi ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerine ulaştıracaklarından şüphemiz yoktur. Seçim sonuçlarının ve yeni kabinenin başta Ülkemiz olmak üzere, ümmet ve dost ülkeler için de hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme