enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Diyarbakır’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Diyarbakır’da
REKLAM ALANI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Amerika, Afganistan ve Irak’a barış ve demokrasi getirmek için girdi ve milyonlarca masum insanın canını aldı. Bu filmi bir kez daha ülkemizde izlettiremeyeceksiniz. Size Suriye, İran ve Türkiye’de bu filmi bir kez daha çektirmeyeceğimizi Diyarbakır’dan duyurmak istiyoruz.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Çalık, AK Parti Genel Merkezi’nce bir otelde düzenlenen “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Diyarbakır’ı Dinliyoruz” programına katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Çalık, harekatta görev alan güvenlik güçlerine dualarını gönderdiklerini söyledi. Çalık, Türkiye’nin kalbinin Afrin’deki Mehmetçik ile attığını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu: “Amerika, Afganistan ve Irak’a barış ve demokrasi getirmek için girdi ve milyonlarca masum insanın canını aldı. Ama şu anda her gün canlı bombalarla binlerce masum insan ölüyor Afganistan’da. Biz diyoruz ki, bu filmi bir kez daha ülkemizde izlettiremeyeceksiniz. Ülkemiz için bunu yapamayacaksınız. Size Suriye, İran ve Türkiye’de bu filmi bir kez daha çektirmeyeceğimizi Diyarbakır’dan duyurmak istiyoruz. Fırat Kalkanı ve Afrin Harekatı da bu tuzağa karşı başlatılmış harekatlar. Herkesin bunu bu şekilde bilmesi gerekir.”

“ONLARIN HEDEFİNİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Suriye’de yaşanan dramın herkesçe görüldüğünü vurgulayan Çalık, “Amerika girdiği nereye barış ve demokrasi götürmüş ki; Suriye’ye de barış ve demokrasi getirsin. Biz Amerika’nın neden binlerce tır, yüzlerce uçak dolusu silahı PKK/PYD-YPG’ye verdiğini biliyoruz. Sorulduğu zaman da ‘DEAŞ ile mücadele etmek için gönderiyoruz.’ diyorlar.” ifadelerini kullandı. Çalık, Suriye’deki dramın, Afganistan ve Irak’ta sergilenen oyunun devamı olduğuna işaret ederek, ülkedeki durumun Filistin ve Mısır’da yaşananlardan bağımsız olmadığını aktardı. Çalık, şunları dile getirdi: “Bunları Gezi, 17-25 Aralık olayları ve 15 Temmuz’dan bağımsız asla düşünemeyiz. Bunların her biri toplamda bir büyük oyunun birbirinden ayrı gibi görünen sahneleridir. 20 bin kilometre öteden gelip bu filmlere sponsor olan, trilyonlarca dolar harcayan Amerika’nın bu maliyete Orta Doğu’nun ve halklarının iyiliği için katlandığını hiçbirimiz düşünmüyoruz. Onların hedefinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.”

“SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ”

Tek hedeflerinin Suriye ve Türkiye’nin toprak bütünlüğü olduğuna dikkati çeken Çalık, Zeytin Dalı Harekatı’na değindi. Çalık, “O bölgede yapmış olduğumuz mücadele, ülkeyi terör örgütlerinden korumak ve teröristlerle mücadele etmektir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Ülkemizin birliği ve beraberliği için her birimiz canımızı vermeye hazırız.” diye konuştu. Terör örgütleriyle mücadeleye sonuna kadar devam edileceğini ifade eden Çalık, Diyarbakırlıların da bu mücadeleye destek vereceğini kaydetti.

SOSYAL POLİTİKALAR

Çalık, 2002’den bu yana uyguladıkları politikalarla Türkiye’de olmayan sosyal devlet anlayışını inşa ettiklerini söyledi. Büyük Türkiye ideali için ortaya koydukları yol haritasında insanı merkeze alarak politikalar ürettiklerini anlatan Çalık, 16 yıl önceki Türkiye düşünüldüğünde eğitimden sağlığa, ulaşımdan erişime kadar hiçbir şeyin o günkü seviyesinde olmadığının bilindiğini aktardı.

“BÖLÜCÜLÜĞE YOL AÇACAK ŞEYLERDEN KAÇINMALIYIZ”

Çalık, Diyarbakır’ın Türkiye’nin gururu ve kardeşliğin, hoşgörünün başkenti olduğunu belirtti. İnsanları bölenlerden değil birleştirenlerden, kavuşturanlardan olduklarını bildiren Çalık, şunları kaydetti: “Onlarca yıldır bölücülük yapanlara geçit vermedik. Biliyoruz ki, tarih boyunca her dönem Müslümanlar ve İslamiyet hedefte olmuştur. Özellikle bugün dünyanın dört bir tarafında inananlar kuşatılmaya çalışılmaktadır. Eğer Müslümanlar huzur içinde yaşamak istiyorlarsa kendi aralarında dargınlığa, küskünlüğe ve bölücülüğe yol açacak şeylerden hep birlikte kaçınmalıyız. Biz insanlığımızı hiç unutmadık ve unutturmayacağız inşallah.”

Toplantıya, AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Oya Eronat, AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, AK Parti İl Teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. (AA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme