enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde yeni imara açılan yerlerde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması amacıyla Teknokent arkasına yeni bir yol inşa ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, kazı ve alt yapı deplase çalışmaları bitirildi, taş dolgu işlemlerine başlandı. 2 bin 180 metre uzunluğuna...
27.04.2024
Diyarbakır’da bin 109 dernek olduğu öğrenildi. Dernek sayısının kentin nüfusunun yüzde 1,1’in oluşturuyor. 2023 yılına göre, Diyarbakır’da 50 bin kişinin bu derneklere üye olduğu öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE-  Diyarbakır İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da bin 109 derneğin olduğu öğrenildi. Bu sayısı Diyarbakır nüfusunun yüzde 1,1’ine tekabül ederken,...
27.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana arterlerde kırılan ve eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştirmeye başladı. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesince başlatılan temizlik kampanyası kapsamında çöp kovası montaj ekibi oluşturuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, başlattığı çalışma ile 136 ana arter, cadde ve bulvarlarda kırılan ve eksik olan yerlere çöp...
27.04.2024
Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride bıraktık. Diyarbakır’a şampiyon olarak döneceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride...
27.04.2024

Antakya Medeniyetler Korosu Diyarbakırlılarla buluştu

Antakya Medeniyetler Korosu Diyarbakırlılarla buluştu
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Antakya Medeniyetler Korosu’nu Diyarbakırlı müzikseverlerle buluşturdu.

DİYARBAKIR GAZETE- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının “2024 Ali Emiri Kültür Sanat Sezonu” kapsamında düzenlediği konser vatandaşlardan ilgi gördü.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde “İnsanların kalbine dokunan en kolay şey müziktir” sloganıyla sahne alan koro, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice ve Zazaca şarkılar seslendirdi.

İnsanların kardeşçe yaşadığı şehir

Antakya Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat, Diyarbakır’da farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığını söyledi. Özfırat şöyle konuştu:  “Evimizdeyiz. Çünkü Diyarbakır aslında Türkiye gerçeğidir. Farklı dinlerdeki, farklı dillerdeki insanların bir arada, dostça, kardeşçe yaşadığı bir şehirdeyiz. Biz de böyle bir şehirden geliyoruz. Maalesef depremden sonra dostlarımızı, eşlerimizi, sevdiklerimizi, eşyalarımızı kaybettik ama Türkiye’nin güzel yüzü, birliktelik yüzü, bizi bugün buraya getirdi.”

Medeniyetler Korusu’nun müziğiyle yaraları sarmaya geldiğini aktaran Özfırat, şunları dile getirdi: “Bu ülkede herkes birbirine sıkı sıkı sarıldığında çok güzel şeyler olacağını düşünüyoruz. Deprem bize yaralarımızı nasıl sardığımızı gösterdi. Kürt, Laz, Türk, Çerkez, herkes birbirine koştu. Belki de en önemli şey buydu. Bir ülkenin nasıl birlik olduğunu dünyaya gösterdik. Bu musibetten büyük dersler çıkaracağımızı düşünüyorum.”

“Atmosfer harikaydı”

Dinleyicilerden Kadriye Kızılgün, “Bir Diyarbakırlı olarak Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür etmek istiyorum. Antakya Medeniyetler Korosu’nu çok beğendik. Bu tür etkinliklerin devam etmesini çok isteriz. Atmosfer harikaydı.” dedi.

Ömer Faruk Tuğrul, harika bir gece yaşadıklarını ifade ederek, “Uzun zamandır böyle eğlendiğimi hatırlamıyorum. Diyarbakır’da bu kadar kıymetli sanatçıları ağırladığı için başta yöneticilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu etkinliklerin devamını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hatice Yarcı ise, “Bu etkinlik kendimizi çok değerli hissettirdi. Böyle projeleri biz Diyarbakır halkıyla paylaştıkları için çok teşekkür ederiz. Böyle etkinlikler bizim için çok değerli.” diye konuştu.

Programda Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mesut Tanrıkulu, Antakya Medeniyetler Korosu adına koro şefi Yılmaz Özfırat’a plaket ve çiçek takdim etti.

Depremin meydana geldiği saatin ve kurtarma çalışmalarının sahneye yansıtıldığı konseri, davetliler ayakta alkışladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme