Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “128 milyar dolar” tartışmalarıyla ilgili “Yöntem eleÅŸtirilebilir ama yolsuzluk var denilemez.” dedi.
Katıldığı bir televizyon kanalında gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Elvan, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun kayıp dediÄŸi 128 milyon dolar ile ilgili iddialara yanıt verdi.
Bakan Elvan, ÅŸu ana kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bağımsızlığı üzerinde bir gölge oluÅŸturabileceÄŸini düşünerek açıklama yapmadığını söyledi. Elvan, “Hazine hesapları üzerinden döviz alım ve satım iÅŸlemi Merkez Bankası tarafından gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir, burada MB’nin muhabir bir banka aracılığıyla bu alım ve satım iÅŸlemlerinin elektronik iÅŸlem platformlarında gerçekleÅŸtiÄŸini görüyoruz. Burada kesinlikle yasal olmayan bir durum söz konusu deÄŸil, kesinlikle bir yolsuzluk söz konusu deÄŸil” dedi.
Veriyi açıklama kararının Merkez Bankası’nın yetkisinde olduÄŸunu belirten Elvan, “Bilgi kirliliÄŸi söz konusu olduÄŸu için verilerin Merkez Bankası’nın yayımlanmasında yarar görüyorum. Tabii ki takdir Merkez Bankası’nın” ifadelerini kullandı.