enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

‘Bana el kol hareketi yaptı, bende vurdum’

‘Bana el kol hareketi yaptı, bende vurdum’
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da ‘misyonerlik’ faaliyeti yaptığı iddiasıyla 16 yaşındaki V.D tarafından bıçaklanarak öldürülen Güney Koreli Jinwook Kim’in öldürülme nedeni belli oldu.

Cinayet öncesi uyuşturucu madde alan V.D, “Olay günü kız arkadaşımla tartışmıştık. Telefonum olmadığı için yolda karşılaştığım Jinwook Kim’den telefonu istedim. Vermeyince bıçakladım, sonrada telefonu alıp kaçtım. Olayın misyonerlikle bir ilgisi yok” dedi.

Yaklaşık 8 ay önce Diyarbakır’a yerleşen evli 1 çocuk babası Güney Koreli Jinwook Kim 20 Kasım tarihinde Bağlar İlçesi’nde yürürken 16. Yaşındaki V.D tarafından bıçaklandı. Saldırıda ağır yaralanan Kim, kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kim’i öldüren 16 yaşındaki V.D ise olaydan kısa bir süre sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Adliyeye çıkartılan V.D tutuklandı. V.D’nin ‘hırsızlık’ ve ‘gasp’ dahil birçok suçtan kaydının olduğu belirlendi.

Cinayet sonrası Kim’in ‘misyonerlik’ faaliyeti yaptığı için öldürüldüğü iddia edilmişti. Tigris Haber 16 yaşındaki V.D’nin savcılıktaki ifadesine ulaştı.

BANA EL KOL HAREKETİ YAPTI

Olayın gerçekleştiği sokakta tek başına gezdiğini belirten V.D, “Bu sırada extacy ve lilika olarak belirtilen uyuşturucu maddeleri kullandım.  Ayrıca üzerimde bana ait olan bıçak da  bulunmaktaydı. Daha önceden tanımadığım ve yolda karşılaştığım ismini daha sonradan öğrenmiş olduğum Jınwook Kım isimli şahsı gördüm. Şahıstan cep telefonunu istedim. Bu sırada kız arkadaşımı arayacaktım. Şahıs telefonu vermek istemedi. Ayrıca bana el kol hareketi yaptı. Anlamadığım bir şeyler söyledi. Yüzümün sağ tarafına yumruk attı. Ben de sinirlenerek cebimden çıkarmış olduğum bıçağı hatırlamadığım sayıda şahsa bıçak sapladım. İbret olsun diye şahsın üzerinden cep telefonunu aldım ve kaçtım. Bunun haricinde başka bir şey almadım. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar başımıza toplandı. Olay yerinden kaçarken telefonu bir yere attım. Yürüyerek olay yerinden uzaklaştım. Taksiye bindim. Bağlar Mahallesine uyuşturucu madde almaya gittim. Olaydan önce üzerimde 300 TL bulunmaktaydı. Maddeyi de bu parayla aldım” dedi.

OLAY SONRASINDA CİĞER YEDİ

Olay sonrası Bağlar İlçesi’nde uyuşturucu madde satan kişinin yanına gititğini belirten V.D, “Burada maddeyi satın aldıktan sonra taksiye binerek Ofis semtine gittim. Bir kafede oturdum, yarım saat sonra amcama ait olan ciğerciye gittim. Ardından nineme ait eve gittim. Bir süre bu evde kaldım. Aileme ve bu görüştüğüm şahıslara suç işlediğimi söylemedim. Mahallede gezdiğim sırada polislere teslim oldum” şeklinde konuştu.

TELEFONU SATMADIM, YERE ATTIM

Kız arkadaşını aramak için telefonu almak istediğini belirten V.D, “Daha öncede belirttiğim gibi arkadaşımı aramak maksadıyla aldım ve olaydan hemen sonra olay yerinde yere attım. Bu telefonu satmadım. Aynı şekilde bu telefonu üzerimde de bulundurmuyorum. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Savunmama ekleyeceğim başka bir husus yoktur” dedi.

MİSYONERLİK FAALİYETİ NEDİR BİLMEM

Kim’i daha önce hiç görmediğini belirten V.D, “Bana telefonu vermediği için ve yumruk attığı için bıçakladım. Misyonerlik faaliyeti nedir bilmem. Olay anlattığım şekilde olmuştur. Başka bir neden yoktur” şeklinde ifade verdi.

KIZ ÇOCUĞUNU GÖRMEDEN ÖLDÜ

Olay sonrası Jinwook Kim’in Güney Kore’de yaşayan anne ve babası Diyarbakır’a gelmişti ve olayla ilgili yetkililerden bilgi almıştı. Kim’in eşi ise hamile olduğu için Diyarbakır’daki cenaze törenine katılamamıştı. Olaydan iki gün sonra ise Kim’in eşi bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Kim için Diyarbakır Protestan Kilisesi’nde ayin düzenlenmiş, ayine çok sayıda kişi katılmıştı. Buradaki ayinin ardından Kim’in naşı Güney Kore’ye gönderildi.

Güney Kore vatandaşı Jinwook Kim’in 5 yıldır Türkiye’de kilise hizmetinde çalıştığı ve 8 ay önce Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a taşınarak buradaki kilisede görev yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Tigris Haber

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme