enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5468
EURO
34,8902
ALTIN
2.437,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
31°C
Diyarbakır
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununu izledi. DİYARBAKIR GAZETE- 18 Nisan’da başlayan 9. Amed Tiyatro Festivali, tiyatro, söyleşi ve diğer etkinliklerle farklı mekanlarda devam ediyor. Festival kapsamında Batman Şano Ar tiyatro grubunun Qral û Travîs oyunu Çand Amed Tiyatro...
23.04.2024

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “Temel sorun koordinasyon sorunudur”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “Temel sorun koordinasyon sorunudur”
REKLAM ALANI

Diyarbakır’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ay kurulan ve bünyesinde 84 STÖ’yü barındıran Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun depreme dair DTSO’da oluşturduğu Kriz Masası’nı ziyaret etti. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin karşılaştığı temel sorun koordinasyon sorunudur. Birlikte yaralarımızı sarmalıyız” dedi.

Merkezi Maraş’ın Pazarcık olan 7.7 ile 7.6’lık deprem bölgede 10 ile etkiledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoroğlu, beraberindeki heyet ile birlikte bugün depremden etkilenen 10 ilden biri olan Malatya’ya gitmişti. Malatya’nın ardın başka bir deprem bölgesi olan Diyarbakır’a büyükşehir belediye başkanları ile milletvekillileriyle birlikte gelen Kılıçdaroğlu, önce depremden yaşamını yitirenleri için kurulan taziye evlerini ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgelerine ziyareti sürüyor. Bugün Malatya’ya giden Kılıçdaroğlu, ardından Diyarbakır’a geldi. Taziye evlerine baş sağlığı için giden Kılıçdaroğlu, ardın enkaz alanlarına geçti. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO), 84 STÖ’nün birleşimi olan Kent Koruma ve Dayanışma Platformu tarafından kurulan Kriz Masasını ziyaret ederek burada açıklamalarda bulundu.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun geçen ay aktifleştirildiğini ve ülkeye yasaya boğan depremin ardından platform tarafından kriz masası oluşturduklarını, Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerine depremden dolayı etkilenen yurttaşlara yönelik ihtiyaçlara cevap vermek için kentteki iş dünyasıyla işbirliği yaptıklarını aktardı. Şuan bölge illeri için çalışmalarda bulunduklarını aktaran Kaya, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

“TEMEL SORUN KOORDİNASYON SORUNUDUR”

Ardından konuşan Kılıçdaroğlu ise afetlere karşı koordinasyonun önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “84 sivil toplum örgütünün ve sendikanın bir arada olup ortak hareket etmesi en azından yaşanan felaketin daha sağlıklı koordine edilmesi acısından son derece önemlidir. Bu sivil tolum ve meslek kuruluşları bir arada topladığınız için sizlere teşekkür ederiz. Felaketlerde önemli olan koordinasyonu sağladığınız zaman kimin neyi yapacağı, kimin hangi adımı atacağı, hangi sorumluluğu yükleneceği koordinasyon içerinde belli olur. Bu şekilde sorunlar çok hızlı müdahale edilir ve sorunlar çok hızlı çözülmüş olur. Bugün Türkiye’nin karşılaştığı temel sorun koordinasyon sorunudur. Evet, bende biliyorum çok büyük bir felaket yaşadınız. Maalesef ortada düzenli bir koordinasyon olmadığı için ciddi sorunlarla karşı karşıyayız.

“DİYARBAKIR BİRİĞİ ÖNEMLİ”

Bugün Malatya’dan geliyorum, gördüğüm tablo kış şartlarında insanların öncelikle çadır arayışları diriyorlar. Çünkü kalacakları yer yok. Diyarbakır’da ayrıca benim gördüğüm; düğün evlerinin, sosyal mekanların deprem zedelere ayrılmış olması ve onlara sıcak bir yuva sağlanmış gibi görünüyor. Ayrıca yeme içme gibi sosyal ihtiyaçlarında burada karşılandığını görüyoruz buna beni son derece memnun etti. Diyarbakır’ın kendi içerinde iş dünyasıyla böylesine güzel bir birliği yaşaması oldukça önemlidir.

 

Şunu ifade etmek isterim asla umutsuz olmamalıyız. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, kendi yaralarını sarabilecek kapasiteye sahip bir ülke.

“BİZİM GEZMEMİZİN TEMEL NEDENİ HALKIN DERDİNİ DİNLEMEK”

Bütün olanaklar belli bir koordinasyon içerisinde bütün sorunlarımızı çözebileceğimiz görüyoruz. Diyarbakır bunu yaptığına göre diğer illerde de Türkiye genelinde de bunu yapmamız mümkün. Siyasetin de bu şekilde bürokrasi ile birlikte yapması ve yürütmesi lazım. Bazı aksaklıkların yaşandığını görüyoruz. Bu aksaklıkların giderilmesi için halk konuşuyor, televizyonlar halkın taleplerini bir şekilde yansıtıyor. Bizim gezmemizin temel nedeni halkın derdini dinlemek. Ama daha önemli olan halkın kendi derdini medya aracılığıyla siyasal iktidara duyurması ve Türkiye’ye duyurması. Bizimde en büyük beklentimiz bu taleplerin ülkeyi yönetenler tarafından duyulmuş olması. Türkiye geneli başlatılan yardım seferberliği devam ediyor.

“HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Değerli parti arkadaşlarım ve Büyükşehir Belediye Başkanları arkadaşlarımla beraber geldik. Benim taşıdığım duyarlığı doğal olarak onlarda taşıyorlar. Sonuçta yaşanan felaketi bir şekilde telafi etmek zorundayız. Ölenleri geri getiremeyiz ama en azından hayata kalanları güzel bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri için çaba harcamak zorundayız. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Bütün Türkiye bir felaketle karşı karşıya bunun da fakındayız. Ama çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Sağlıklı, tutarlı ve emin adımlarla yola çıktığımızda bütün sorunları aşa biliriz. Büyükşehir belediye başkanlarımız Türkiye’nin emrinde, bütün depremzedelerin emrinde ellerinde gelenleri yapıyorlar. Var olan bir talep onlara geldiğinde ellerinden geleni yapıyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme