enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Dicle Elektrik, 59 milyon liralık yatırımla SCADA merkezi kurdu

Dicle Elektrik, 59 milyon liralık yatırımla SCADA merkezi kurdu
REKLAM ALANI

Dicle Elektrik, 2018 yılında başlattığı ve ilk etabını Aralık 2020’de tamamladığı master projelerinden SCADA merkezini hizmete açıyor. Projeyle tüm bölgedeki şebekelerden gerçek zamanlı veri alınarak, uzaktan kumanda edilebilecek.

Dicle Elektrik, 2018 yılında başlattığı ve ilk etabını Aralık 2020’de tamamladığı master projelerinden SCADA (Denetim Kontrolü ve Veri Toplama) merkezini önümüzdeki günlerde açıyor. 59 milyon liralık bir proje ile yeni hizmet binasında kurulan SCADA merkezi sayesinde tüm bölgedeki şebekelerden gerçek zamanlı veri alınarak, uzaktan kumanda edilebilecek. Bu da tüketicilerin daha kaliteli ve kesintisiz enerji almasını sağlayacak.

Dicle Elektrik Operasyonel Teknolojiler Müdürü Hüseyin Kırşan, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Batman ve Mardin’deki tüketicilere SCADA sayesinde daha kaliteli ve kesintisiz enerji verebileceklerini belirterek, “Bu sistem sayesinde sorumluluk bölgemizdeki dağıtım merkezleri, kesici ölçü kabinleri ve trafo merkezlerini uzaktan kumanda edebilir, buralardan bilgi alabilir duruma geldik” dedi.

SCADA Projesini 2018’de imzalanan sözleşme ile başlattıklarını ifade eden Kırşan, 59 milyon lira yatırım bedeli ile gerçekleşen projenin ilk etabının Aralık 2020’de tamamlandığını kaydetti. Kırşan’ın verdiği bilgiye göre, yer sıkıntısı yüzünden bu güne kadar fiziki olarak kurulamayan SCADA merkezi, yeni hizmet binasının tamamlanması ile kuruldu ve çalışmalar başlatıldı.

ARIZA KAYIT YÖNLENDİRME

Hüseyin Kırşan şu bilgileri verdi: “Dicle Elektrik SCADA Sistemi, Şanlıurfa’da 29, Diyarbakır’da 35 ve Mardin’de 13 olmak üzere toplam 77 dağıtım merkezi, 57 indirici trafo merkezi üzerine kurulmuştur. SCADA Kontrol Merkezi’nin de bulunduğu Diyarbakır’da, 6 bölgenin bağlı bulunduğu arıza kayıt ve yönlendirme merkezi de yer almaktadır. 24 saat kesintisiz hizmet veren bu merkez, 6 bölgeden gelen arıza bilgilerini değerlendirmektedir. Bilgi işlem altyapısı ile koordine edilen SCADA sistemi, uzaktan kontrol ve izlemeyi sağlayarak, hizmet kalitesini bir adım daha öteye taşıyan modern bir elektrik şebekesi işletimi sağlamaktadır.”

SCADA NELER GETİRECEK?

SCADA Projesi ile işletimi daha verimli bir dağıtım şebekesi oluşturduklarını da kaydeden Kırşan,           ilk etapta Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’de elektrik arzında yaşanan iyileşmenin, 2021 yılındaki genişleme yatırımları ile kısa sürede Batman, Siirt ve Şırnak’ta da yaşanacağını söyledi. Hüseyin Kırşan, SCADA’nın neler getireceğini ise şöyle anlattı: “Elektrik dağıtım şebekesindeki hangi trafo merkezinin devre dışı kaldığı, trafo merkezlerinden hangi oranda güç çekildiği izlenebilmektedir. Bir arıza durumunda hangi trafo merkezinin devre dışı kaldığı anında görülebilmekte, sahadaki acil durum ekiplerinin arızaya hızlı müdahale etmesi sağlanmaktadır. Elektrik kesintilerine anında müdahale edilerek, kesinti süreleri en aza indirilmektedir. Dicle Elektrik dağıtım şebekesi hakkında, toplanan teknik ve istatistiksel bilgiler sayesinde, yatırım ve bakımların etkin yönetimi sağlanmaktadır. Etkin noktalarda bakım ve tamiratlar ile alternatif besleme kaynakları sayesinde teknik kayıplar azaltılmaktadır.”

“360 DERECE KONTROL İMKANI SAĞLIYOR”

SCADA Projesi sayesinde enerji tedariğinde 360 derece kontrol imkanına kavuşulacağını belirten Operasyonel Teknolojiler Müdürü Hüseyin Kırşan, şöyle devam etti: “SCADA/DMS sistemi, şebekenin online izlenmesi ve kumanda edilmesini sağlarken, aynı zamanda şebekeden elde edilen veriler ile sistem istatistikleri üzerinde mühendislik analizlerine de olanak sağlamaktadır.

 SCADA’nın kurulması ile;

• EPDK’nın dağıtım şirketlerinden talep edeceği veriler için hazırlık yapılabilecek.

• Dağıtım şebekesine uzaktan müdahale ve anahtarlamalar yapılabilecek.

• Teknik kayıpların hesaplanması ve düşürülmesi imkanı sağlanacak.

• Komple enerjisiz kalma gibi süreçlerde yeniden toparlanma süresi kısalacak.

• Acil durum ekipleri ve bakım ekiplerinin hareket kabiliyeti artacak.

• Elektrik dağıtımındaki tedarik sürekliliği ve teknik kalitenin takip edilmesi sağlanarak tüketicilere kaliteli enerji verilmesi imkanları artacak.

• Bölgedeki enerji akışının gerçek zamanlı olarak izlenmesi sağlanacak.

• Gerek çalışanların gerekse dağıtım sistemine bağlı müşterilerin emniyeti artırılacak,

• İş güvenliği ve iş gücü tasarrufu ile çevreye verilen emisyon azaltılacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme