enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde DEM Parti yöneticilerinin mazbata törenindeki sözleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. DİYARBAKIR GAZETE– Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sözleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma...
20.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır’da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı. 31 Mart’ta...
20.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X’den duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer...
20.04.2024
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde seçim heyecanı başladı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde seçim heyecanı başladı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) yeni yönetiminin belirleneceği 2’nci Olağan Genel Kurulu başladı. Divan üyelerinin belirlenmesiyle birlikte yönetime talip olan Mavi, Yeşil ve Beyaz listenin başkan adayları birer konuşma yaptı.

Diyarbakır’ın ekonomi lokomotiflerinden biri olan Organize Sanayi bölgesi yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gitti. 269 üyenin oy kullanacağı seçimde oluşturulan Divan Kurulu, oy verme işlemine gitmeden sırasıyla Beyaz Liste adına Ahmet Karavil, Yeşil Liste adına Ali İhsan Özdoğan ve Mavi Liste adına Mustafa Fidan’a konuşma yapmaları için 10 dakikalık süre verdi.

Oy verme işlemi öncesi söz alan her 3 listenin başkan adı ise birlik mesajları vererek “Kazanan hepimiz olacağız” mesajını vererek listelerine ve projelerine kürsüde son kez değindi.

KARAVİL: “GELİN ÜRETEN DİYARBAKIR İÇİN BİRLİKTE YÖNETELİM”

Seçimde ilk konuşmayı yapan Beyaz Liste’nin Başkan adayı Ahmet Karavil, Sanayicinin her zaman, üreten ve istihdam yaratan olduğunu ifade ederek. “Çünkü; ya üretip özgür olacağız ya da tüketip başkalarına mahkûm olacağız. Zamana ayak uyduramazsak zaman bizleri o sistemin dışına atar. Üreten el her zaman değerlidir. Gelin, üreten Diyarbakır için birlikte yönetelim. Sanayi dünyasında duygusallığın yeri asla olamaz çünkü çocuklarımızın ve yatırımlarımızın geleceği söz konusudur. Ne yaparsak yapalım yaptığımız işin mutlaka karşılığını bulması gerekmektedir. Çünkü üreticinin sorumluğu büyük, yükü ağır ve yolu uzundur. Bizler, en iyi hizmeti en iyi şekilde sanayici meslektaşlarımıza vermek için bu yarışa girdik” dedi.

“DİYARBAKIR OSB’Yİ BÖLGE, ÜLKE VE DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Diyarbakır organize sanayiyi;  bölge, ülke ve tüm dünyaya tanıtacaklarına işaret eden Karavil, “21 vizyon projemizi başarıyla yerine getireceğimizden hiçbir kuşkunuz olmasın. Çünkü beyaz liste hizmet yapmak için yola çıkmıştır. Allah’ın izniyle sizler için en iyisini yapmaya çalışacağız.  Bu seçimin, organize sanayimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Ali İhsan beye ve Sayın Mustafa beye iki yakışıklı kardeşime başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÖZDOĞAN: “BUGÜNKÜ SEÇİMİN OSB İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Yeşil Liste’nin adayı Ali İhsan Özdoğan ise, Bugün yapılan genel kurulunun OSB için çok daha önemli olduğunu ifade ederek, “Zira, çağa ayak uydurmak zorundayız. Bu da geleneksel yöntemlerle ve klasik yönetim ve bakış açısıyla mümkün değildir.  Dünyada bilgi ve teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmeye devam ediyor. Bizlerde sanayiciler olarak bu hıza ayak uydurmak zorundayız. Yeşil Liste, çağın ve OSB’mizin gereklerinin ortaya koyduğu ihtiyaçların ürünüdür. Mühendislik, mimarlık, işletme, kamu yönetimi, psikoloji gibi alanlarda yüksek eğitim alan ekip üyelerimiz ile OSB’mizi günün koşullarına ve değişen dünyaya göre yönetebilecek bilgi ve kapasiteye sahibiz. Ekibimiz genç ve dinamiktir. Yeniliğe ve gelişmeye açıktır. Bilgili ve inovatiftir” diye konuştu.

“OSB’YE YENİLİKÇİ VE HEYACANLI BİR AÇISIYLA HİZMET EDECEĞİZ”

Ekibi ile birlikte OSB’ye yenilikçi ve heyecanlı bir bakış açısıyla hizmet edeceklerine değinen Özdoğan, “Seçim çalışmalarına başlarken sanayicilerimize, basına ve kamuoyuna açıkladığımız projelerimiz bunun en güzel örneğidir. İnanmadığımız hiçbir projeye yer vermedik. Hayali bir tutum içinde olmadık. Projelerimizin tümünü gerçekleştireceğiz. Seçilecek yönetimin kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapabileceği işleri asla gündemimize getirmedik. Biliyoruz ki bazı konular hizmet değil görevdir. Görevlerde kanun ve yönetmeliklere göre yapılır. Bizim yaklaşımımıza göre görevler bir taahhüt olarak sunulamaz. Arsa tahsisleri gibi çerçevesi kanun ve yönetmelikle açık olarak hükme bağlanmış bir konunun seçim taahhüdü yapılması elbet beklenemez ve kabul edilemez” dedi.

FİDAN: “OSB OLARAKA EMANETİN VE SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”

Son olarak kürsüye gelen mevcut OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Liste Başkan adayı Mustafa Fidan da, Diyarbakır OSB olarak üzerlerindeki emanetin ve sorumluluğun farkında olduklarının altını çizerek, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket ettik.  Birbirimize olan sorumluluklarımız gereği bazen zor kararlar almak durumunda kaldık, aldığımız bu kararlar kimi sanayicimizi zorladı. Bilinmesini isteriz ki bu kararlar osb’mizin genel menfaati içindi. Hiçbir zaman kişisel değildi çünkü burada hepimiz arkadaşız, dostuz ve kardeşiz. Diyarbakır OSB yönetimi olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri “Mavi Liste” olarak daha da iyi yapacağımıza olan inancımız tamdır. Birlik ve beraberlik içinde OSB’mizi çok daha iyi yerlere getireceğiz.  İş insanları olarak bizler, ülkemizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlamak üzere yeni yatırımlara ve ticaret potansiyelimizi artırmaya odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bugün Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinin, kentin en önemli ve en değerli kurumlarından biri haline geldiyse bu çalışma arkadaşlarının ve yönetim kurulu ile birlikte başardığımız işlerin neticesinde olduğunu vurgulayan Fidan, “26 yıllık geçmişi bulunan Diyarbakır OSB’miz, günün koşullarına göre her yıl bir adım öteye gitmiştir” diye konuştu.

Fidan, görev süresince Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı yatırımları da şöyle dile getirdi:

“Mayıs 2018 – Nisan 2022 tarihleri arasında yatırımcı sayımız toplamda yüzde 37 oranında artmıştır. Yatırım süreci devam eden projeler ile birlikte OSB’miz 386 fabrika ve yeni yatırımın yer aldığı 4 Etaplı Sanayi merkezine dönüşmüştür. Proje aşamasındaki firmalar dâhil edildiğinde doluluk oranımız %85’tir. Yapılan yeni tahsisler sonucunda OSB’mize taahhüt edilen yatırım büyüklüğü 2 milyar 550 milyon TL’dir. Mayıs 2018 yılında 6.500 olan istihdam sayımız şuan 13.000 civarındadır. Taahhüt edilen yatırımların tamamlanması ile birlikte istihdam sayımızın 22.000 civarında olmasını bekliyoruz. OSB’mize devam eden yatırımlarla birlikte yaklaşık 155 milyon TL’lik alt yapı yatırımı gerçekleştirilmiştir. 6 kilometre çevre ve güvenlik duvarı yapılmıştır.  Her biri 550 metre olan 12 adet sondaj çalışması yapılmıştır. Arıtma tesisi bizim 4 yıllık dönemimizde OSB’mize kazandırılmıştır. Peyzaj ve çevre düzenleme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Tüm etaplarda elektrik alt yapısında iyileştirilmeler yapılmıştır. 1. ve 2. etabın 26 yıllık elektrik hatlarının tamamen revize edilip yer altına alınması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız koordinasyonunda Dünya Bankası ile görüşmeler neticesinde 70 milyon TL’lik yatırımın ön onayı alınmıştır. 4 ay önce temeli atılan Konferans Salonu 2022 yılı içinde sanayicilerimizin kullanımına sunulacaktır. Ve de trafik kazasında kaybettiğimiz değerli çalışma arkadaşımız MEHMET ŞİRİN AÇAR’ın adını verdik.  Yapılan girişimler sonucunda 254 hektar alanda beşinci genişleme alanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır”

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme