enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
33°C
Diyarbakır
33°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

Diyarbakır’da kırsal kalkınmaya destek

Diyarbakır’da kırsal kalkınmaya destek
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında kentin gelişmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara destek oldu.

DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, 2023’te hayvan içme suyu göletlerinden, tarımsal sulama amaçlı havuzlara, çiftçilere fide-fidan dağıtımından, tarımsal ekipman desteğine, ipek böcekçiliği ve arıcılığa kadar farklı alanlarda üreticilere destek verdi.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, tarımsal sulama altyapılarını güçlendirmek ve yerel üreticiyi desteklemek amacıyla 2023’te 10 yeni gölet yapımı ve 23Hayvan İçme Suyu (HİS) Gölet’i bakım ve onarım çalışması yaparak toplamda 33göleti halkın hizmetine sundu.

KULP, HANİ VE HAZRO’DA BİRER ERGANİ’DE İSE 2 OLMAK ÜZERE TOPLAMDA 5 SULAMA HAVUZU YAPILDI.

Ekipler, Çermik, Çüngüş, Silvan, Hani, Lice, Kulp, Ergani, Hazro, Dicle, Kocaköy ilçelerinde 77 bin metre açık kanal ve 42 bin 460 metre kapalı kanal olmak üzere toplamda 119 bin 460 metre kanal çalışmasına devam ediyor. Sulama havuzu, gölet ve kanalların bakım ve onarımları ise yıl boyu teknik ekiplerce düzenli olarak yapıldı.

2 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ SU İLE BULUŞTU

Hani ilçesindeki Aynkebir kaynağından çıkan su, beton kanal ve borular kullanılarak yaklaşık 2 bin dekar tarım arazisiyle buluşturuldu.

SİLVAN’A 7 BİN 288 METRE SULAMA KANALI

Keklikdere mahallesinde kayalıktan çıkan ve boşa akan kaynak suyundan çiftçilerin faydalanması için proje hazırlandı.  Proje kapsamında 6 bin 945 metre trapez tipi ve 343 metre dik tipi olmak üzere toplam 7 bin 288 metre kanal yapıldı. 160 tarla priz kapağı, 13 yol geçidi, 9 sel geçidi yapılıp 1350 metre boru döşenerek 1150 dekar arazi suyla buluşturuldu. Proje kapsamında ayrıca su kaynağının çevre düzenlemesi yapılarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu. Projeden Keklikdere, Onbaşılar, Dorukardı, Görentepe ve Boyunlu mahalleleri faydalandı.

YAYLA VE MERALARA SU SEVKİYATI

Kırsal mahallelerde bulunan, yayla ve meralardaki hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için su sevkiyatı gerçekleştirilerek hayvancılıkla uğraşan çiftçilere destek verildi. Hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak için her biri 5 tonluk 53 portatif su deposu dağıtımı yapıldı.

212 BİN AĞACA FISTIK AŞISI UYGULANDI

Diyarbakır’ın fıstık, badem ve ceviz üretiminde Türkiye’nin en güçlü illerinden biri olması için çalışmalarına devam eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2023’te Bismil, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hazro, Hani, Kulp, Lice, Silvan, Sur ve Yenişehir ilçelerinde 200 bin ağaca fıstık aşısı uyguladı. Kırsal ilçelerdeki ceviz ağaçlarına ise 12 bin kalem aşısı uygulandı.

ÜRETİCİLERE TOHUM VE FİDAN DESTEĞİ

Yaş koza üretiminde yüzde 60 ile Türkiye birincisi olan Diyarbakır’da, İpek Böceği üreticilerine 10 bin dut fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Coğrafi işaretli Karacadağ Çeltiğinin üretilmesi amacıyla 93 üreticiye 169 ton çeltik tohumu ayrıca1406 üreticiye 33 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu olmak üzere toplamda 202 ton tohum dağıtımı yapıldı. 4 bin asma fidanı ve 100 bin Fıstık fidanı olmak üzere toplamda 104 bin fidan desteği sağlandı. Diyarbakır Karpuzu yetiştiricilerini teşvik etmek için 4 bin 500 kilogram gübre, 4 bin 500 gram yaprak biti ve 9 litre kırmızı örümcek ilacı çiftçilere dağıtıldı. Diyarbakır Arı Yetiştiriciliği Birliğini desteklemek, özellikle gençlere ve kadınlara yeni imkanlar sunmak amacıyla 162 üreticiye 4 bin 50 arılı kovan dağıtıldı. Ayrıca mera ıslahı ve amenajman projesi kapsamında 11 ton yem bitkisi dağıtımı yapıldı. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi çiftliğindeki manda sürüsünün devamlılığını sağlamak için destekler sağlandı. Çüngüş ilçesinde kurulacak üzüm işletme tesisinin yapımı işine destek verildi.

ÇİFTÇİLERE MAKİNE TEÇHİZATI DESTEĞİ

Çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak, karlılığını artırmak, tarımsal üretim ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla2 badem soyma makinası, 5 badem silkeleme makinası ve 600 litrelik pulverizatör olmak üzere toplamda 8 makine ve teçhizat üreticilere hibe edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme