enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yarın oynanacak Amedspor-Menemenspor karşılaşması için kentin iki farklı noktasına dev ekran kurarak ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta 80 puanla şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor Yarın Cumartesi günü saat 15.00’da Menemenspor’la 33bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek....
03.05.2024
Diyarbakır’ın en eski medreseleri arasında yer alan Sur ilçesindeki tarihi Zinciriye Medresesi, 10 yıllığına Nur Cemaatinin Yazıcılar Grubu’na mensup Hayrat Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin kaç yıl olduğu ve Vakfın bu medreseyi ne olarak kullanacağı ise netleşmedi. Medrese daha önce 10 yıllığına AKABE Vakfı’na tahsis edilerek, Vakıf tarafından Uluslararası Kur’an Araştırmalar...
03.05.2024
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve yarın 15.00’da Menemenspor’u ağırlayacak olan Amedspor maç öncesi biletlerini satışa çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE- TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler, yarın 15.00’da Menemenspor’la karşı karşıya gelecek. Öğlen saatlerinden itibaren stadyum çevresinde bekleyen taraftarlar satışa çıkan biletleri aynı anda almak...
03.05.2024
AMEDSpor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Cumartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacağı ligin son maçı olan Menemenspor, karşılaşmasının biletlerinin satışında yaşanan gerginlik ile ilgili bir açıklama yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- Stadyumda açıklama yapan Başkan Elaldı, bu şekilde izdihamlar yaratılarak, kulüp üzerinden provokasyonlar oynandığına işaret ederek, “Bu içimize sızan provokatörler, bu...
03.05.2024

Diyarbakır’da tablo ağırlaşıyor!

Diyarbakır’da tablo ağırlaşıyor!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da Covid-19 testi pozitif çıkan bir hekimin korona servisinde yer olmaması nedeniyle başka bir serviste diğer hastaların da bulunduğu alanda solunum cihazına bağlanması sonrası kentteki durumu Diyarbakır Tabip Odası yöneticisi İbrahim Halil Mert ile konuştuk. Mert, kentteki tablonun giderek ağırlaştığını vurguladı.

“Covid testi pozitif çıkan, genel durumu kötüleşen bir meslektaşımız kentteki tüm hastanelerde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için Covid kliniği dahi olmayan bir serviste, Covid olmayan hastalarla beraber takip ediliyordu. Bugün serviste solunum cihazına bağlandı.”

Diyarbakır Tabip Odası tarafından paylaşılan bu bilginin ardından kentteki durumu Diyarbakır Tabip Odası yöneticisi İbrahim Halil Mert ile konuştuk.

1 Haziran, yani “normalleşme” sürecinden sonra yaklaşık 2,5 aydır Diyarbakır’ın en çok vaka görülen ilk beş kentten biri olduğunu belirten Mert, “Bu durum son haftalarda ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da büyük artış içinde. Vaka sayıları sürekli artıyor, geçtiğimiz hafta 24 saat içinde 740 pozitif vaka saptanmıştı. Diyarbakır’da son dönemde pozitif vaka sayısı günlük 500’ün altına inmiyor” dedi.

‘HASTANELERDE YATACAK YER KALMADI’

Bununla birlikte yatan hasta sayısının 800’ün üzerinde olduğunu, özel hastanelerde de korona servisleri açıldığını, buna rağmen yer konusunda ciddi problemler yaşandığını aktaran Mert, “Sağlık çalışanlarının ciddi sorunları var, temas öyküsü olan, sonucu pozitif çıkan biriyle nöbet tutan, aynı serviste çalışan arkadaşlarımız çalışmaya zorlanıyor, böyle bir süreçten geçiyoruz. Artık fazla mesai yapmayan sağlık çalışanı da kalmamış durumda” diye konuştu.

‘HASTANALAR MECBUREN EVE GÖNDERİLİYOR’

Hastayı ilk gören hekimlerin hastanın yatış durumu olsa bile ilgili uzmanlık birimine danışıp görüş aldıktan sonra yer yoksa evde takip etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Mert, şöyle konuştu:

‘’Hastanın ilaçları yazılıp mecburen eve gönderiliyor. Durumu kötüleşirse ambulans çağırıp gelmeniz gerekiyor önerisinde bulunuyoruz.  Öte yandan bazı ilaçlar eczanelerde bulunmuyor, doğrudan hastaneden tedarik ediliyordu. Şimdi bu ilaç sayısında yaşanan sıkıntı dolayısıyla il sağlık müdürlüklerinden temin etmesi de isteniyor, ilaç tedariğinde de sıkıntılar yaşanıyor. Bunun yanı sıra evde takip konusunda sağlıklı bir bilgi alışverişi olamıyor. Tek bir aile hekimi bazen tek başına 300-400 hastayla ilgilenmek zorunda kalabiliyor. Bu da sağlıklı bir bilgi alışverişini imkansız hale getiriyor. Filyasyon ekipleri de yetersiz kalıyor.

‘YETKİLİLER SAĞLIK ÇALIŞANLARINI SUÇLUYOR’

Solunum cihazına bağlanan ve kovid servisinde yer kalmadığı için başka bir serviste tedavi gördüğünü duyurdukları hekime ilişkin de açıklamada bulunan Mert,  “Kendisi üniversite hastanesinde dahiliye servisinde yatıyor. Solunum cihazına bağlı olarak tedavisi sürüyor” dedi. Yetkililerin büyük fedakarlıkla çalışan sağlık emekçilerini suçladığını, test sonuçlarının pozitif çıkmasının hastanede görev yapmalarıyla değil sosyal çevreleriyle ilişkilendirildiğini söyleyen Mert, 24 saat korona servisinde görev yapan sağlık çalışanlarının bir de dikkatsizlikle suçlanmasının mantık dışı olduğuna vurgu yaptı.

‘ASM’LERE KORUYUCU EKİPMAN TEDARİĞİ DURDU’

Özellikle aile sağlığı merkezlerinde koruyucu ekipman konusunda büyük bir eksiklik yaşandığını, dağıtımların neredeyse durma noktasına geldiğini dile getiren Mert, “Bunları kendilerinin temin etmesi isteniyor, kendilerinin alması isteniyor” ifadesini kullandı.

DÖNER SERMAYE ÖDEMESİ 7-8 LİRAYA DÜŞTÜ

Sürecin başladığı dönemden itibaren bakanlığın açıkladığı sağlık çalışanlarına tavandan döner sermaye uygulamasının da sona erdiğini, bu ödenelerin 7-8 liraya düştüğünü belirten Mert, “Sağlık çalışanları hakkı olanı talep ediyor, tavandan, dönerden ziyade hakkı olanın verilmesini istiyor” dedi.

‘ÖZEL HASTANELERDE İSTİFALAR YAŞANIYOR’

Özel hastanelerde görev yapan sağlık emekçilerinin de zor durumda olduğuna işaret eden Mert,  “Birçok yerde işten çıkarma, geride kalan sağlık çalışanlarının daha uzun çalıştırılması modeline geçildi. Bunun dışında maaşlar da düştü. Bu nedenle istifa eden çok sayıda sağlık çalışanı oldu” bilgisini paylaştı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme