enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4478
EURO
34,7388
ALTIN
2.438,75
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

HÜDA PAR’dan Umut Kervanı gönüllüsüne ziyaret

HÜDA PAR’dan Umut Kervanı gönüllüsüne ziyaret
REKLAM ALANI

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, ayağı kırılmasına rağmen depremzedeler için hizmet gösterdiği alanlarda bölgesini terk etmeye gönlü el vermeyen Umut Kervanı gönüllüsü Uğur Açan’ı evinde ziyaret ederek HÜDA PAR camiası adına teşekkürlerini iletti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’da Umut Kervanı’nın yardım çalışmalarına Diyarbakır’dan gönüllü olarak katılan ve yaptıkları çalışmalar sonrası ayağının kırılmasına rağmen hizmetten geri durmayan elektrik ve teknik işlerini yapan Uğur Açan’ı ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası yaraların sarılması için STK’lar büyük uğraş veriyor. STK’ların yürüttüğü çalışmalarda hiçbir karşılık beklemeksizin gönüllüler de günlerdir deprem bölgelerindeki çalışmalara katılıyor.

Yaşanan yıkıcı afetten en çok etkilenen illerimizden biri olan Adıyaman’da ilk andan itibaren vatandaşlara el uzatmaya giden İslami yardım kuruluşlarından biride Umut Kervanı Vakfı oldu. Umut Kervanı gönüllülerinden elektrik tesisatçısı Uğur Açan’da Adıyaman’da çalıştığı sırada ayağının kırılmasına rağmen alçılı, kırık ayağı ile evine gitmek yerine depremzedelere yardım etmeye devam etti.

Vakfın hizmet gösterdiği alanlarda bölgesini terk etmeye gönlü el vermeyen elektrik ve teknik işleri yapan Açan’ı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yapılan fedakarlıkların tek kaynağının iman ve ihlasından kaynaklandığını belirtti.

“BURADA EPEY ELEKTRİK İŞLERİ VARDIR BEN TEK AYAKLA OLSAM DAHİ BU İŞLERİ BİTİRMEDEN EVE DÖNMEM”

Ayağını alçıya aldıktan sonra Diyarbakır’a dönmek yerine işlerine kaldığı yerden devam etiğini belirten Açan, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim koordinasyon merkezimizin önünde bir çukur oluşmuştu. Bende diğer bir köşede elektrik kablosunu çektiğim esnada giden gelenlerin o çukura takılarak yere düştüklerini gördüm. Daha sonradan oluşan çukurun içine taş ve çakıl kurarak çukuru kapatmaya çalıştığım esnada üst üste bıraktığım taşlar ayağımın üzerine düştü ve ayağımın kırıldığını anladım ama hiç acı hissetmedim. Yanımda gönüllü olarak çalışan arkadaşıma ayağımın kırıldığını söyledim.

Oradaki seyyar hastaneye gittik, doktorlar ayağıma baktı ve dedi ‘senin ayağın sanki incinmiş ve sen kendi imkanların ile hastaneye gidersen daha iyi olur.’ Bende dedim ‘hocam ayağımın kırılma sesi bana geldi ben biliyorum ayağım kırılmış.’ O sırada Diyarbakır’dan gelen 112 acil servis ekibi bizi Adıyaman Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Film çektikten sonra doktor bana dedi ki ‘senin ayağın kırılmış.’

Ayağımı alçıya aldıktan sonra bana dediler ‘senin ayağın kırıktır sen Diyarbakır’a git.’ Bende dedim ‘burada epey elektrik işleri vardır ben tek ayakla olsam dahi bu işleri bitirmeden dönmem.’ Kaç gün daha Adıyaman’da çalıştım ve alçıdan dolayı ayağımda iltihaplanma oluşmuştu. Diyarbakır’a geldikten sonra doktora gittim dedi kırık yerinde iltihaplanma oluştuğu için alçıyı çıkarıp ayağımın üzerine basmamak şartı ile ilaç tedavisine başladım.”

“ÇOĞU ZENGİNLER BİR GECEDE FAKİR OLDULAR. AMA GÖNLÜ ZENGİN OLANLARIN ZENGİNLİĞİ DEVAM EDER”

Yaşanan depremin zor bir imtihan olduğunu belirten Dinç, “STK’lar başta olmak üzere yardımsever halkımız depremin ilk anında Adıyaman’a yetişti. Birde o insanlar enkazlarda can kurtardılar. Rabbimiz bunların ecrini inşallah kat kat verecektir. Kim bu konuda ne yapmış ise Rabbim ecrini kat kat versin. Rabbim sizin de yaptığınız bu yardımseverlikten ve fedakarlıktan dolayı ecrinizi kat kat versin. Çoğu zenginler bir gecede fakir oldular. Ama gönlü zengin olanlar depremde olsa gidip bir çadırda da kalsa o fakir olmaz ve zenginliği devam eder. Gerçekten bu zor bir imtihandı ve Rabbim bir daha yaşatmasın.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme