enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3613
EURO
34,9612
ALTIN
2.325,57
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

“İki Gözüm Diyarbakır” fotoğraf yarışmasının jürisi Diyarbakır’a hayran kaldı

“İki Gözüm Diyarbakır” fotoğraf yarışmasının jürisi Diyarbakır’a hayran kaldı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Diyarbakır İki Gözüm 4 Mevsim Fotoğraf Yarışması”nın jüri üyeleri, yarışma ve kente dair izlenimlerini paylaştı.

Kentin tarihi ve turistik mekânlarını gezme imkanı bulan yarışmanın jüri üyeleri, fotoğrafçı olarak deneyimlerini anlattı.

FOTOĞRAFÇILARI DİYARBAKIR’A DAVET ETTİ

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Başkanı Riccardo Busi, Yarışmaya katılan fotoğrafların kalitesinden çok etkilendiğini söyledi. Lokal bir düzeyde düzenlenen bir yarışma için bu kadar yüksek seviyede fotoğraf beklemediğini aktaran Busi, fotoğrafların uluslararası yarışmalarda derece alabilir olduğunu kaydetti. Yarışmanın Diyarbakır’ın dünyada tanıtılmasına katkı sağlayacağına dikkat çeken Busi, şöyle konuştu: “Bu fotoğraf yarışması ve bundan sonra düzenlenecek yarışmalarla birçok fotoğrafçı kentinize gelecek ve kentinizin dünyaya tanıtılmasına yardımcı olacak. Bu nedenle dünyadaki bütün fotoğrafçılara Türkiye ve Diyarbakır’a gelmelerini ve bu bölgeyi fotoğraflamalarını tavsiye ediyorum. “

“DOĞUNUN PARİS’İ”

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sefa Ulukan ise kente hayran kaldığını ifade ederek şunları aktardı: “Aklımda düşündüğüm Diyarbakır ile bulduğum Diyarbakır bambaşka. Doğunun Paris’i dedikleri bir yermiş. Doğayı ve tarihi iç içe yaşamış ve son derece modern bir kent. Şaşırdım ama bir o kadar da gururlandım. Binlerce yıllık bir tarihi var.”

Yarışmanın kenti yansıttığına değinen Ulukan, şunları dile getirdi: “İki Gözüm Diyarbakır Dört Mevsim platform olarak çok güzel bir düşünce. Yarışma boyutuna gelince tabi biraz daha biz fotoğrafta estetik kaygılar peşindeyiz.  Fotoğrafların içinde Diyarbakır’ın tanıtımı ya da Diyarbakır’a özgü bir şeyler aradık, zorlu bir süreçti.”

“DİYARBAKIR’IN İÇİNDE YAŞAYAN BİR TARİH VAR”

Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir ise, Diyarbakır’ın tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri olan bir kent olduğunu belirtti. Diyarbakır’ın zengin bir kültürel birikime sahip olduğuna dikkat çeken Bilir, “Diyarbakır’ın içinde yaşayan bir tarih var. Sur içi, Eğil, Malabadi Köprüsü ve diğer yerler her taraf tarih dolu. Üstelik çok güzel de fotoğrafik değerleri var. Bu tarihi değerler benim zihnimde kalacak.” şeklinde konuştu.

350 ulusal ve 130 uluslararası yarışma jüri üyeliğinde bulunduğunu anımsatan Bilir, “Diyarbakır İki Gözüm 4 Mevsim Fotoğraf Yarışması” değerlendirmesi yaparken önceki yarışmalara göre zorlandığını anlattı.

“DİYARBAKIR FOTOĞRAFİK ANLAMDA ÇOK ÖZEL BİR YER”

Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Karlıova ise Diyarbakır’ın Güneydoğu’nun bütün karakteristik özelliklerini taşıdığını söyledi. Kentte tarih ve modern alanların bulunduğunu aktaran Karlıova, şunları dile getirdi: “Diyarbakır’ın eski otantik yapısını koruyor olması, yıllar önce gördüğüm duruma göre çok olumlu. Diyarbakır’ın eski yerleşim yeri çok iyi korunmuş. Binalar, yapılar yenilenmiş. İnsanların o sıcak yapısı bir kere daha Diyarbakır’ı çok sevmeme sebep oldu. Diyarbakır fotoğrafik anlamda çok özel bir yer.”

Yarışmada çekilen her fotoğrafın değerli olduğunu vurgulayan Karlıova, şunları kaydetti: “Sadece Diyarbakır halkının değil, tüm Türkiye’den gelen fotoğrafçıların verdiği destekler, bu yarışmanın bir kat daha öne çıkmasına sebep oldu. Özellikle Diyarbakır’ı az tanıyan sanatçılar, fotoğrafçılar için bilgi kaynağı olacak.”

“İKİ GÖZÜM DİYARBAKIR” FOTOĞRAF YARIŞMASI

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle düzenlenen ve 30 Eylül 2022’de başvuruları sona eren yarışmaya 50 ilden 460 fotoğrafçı, 1601 eserle başvurdu. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Başkanı Ricardo Bussi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Dr. Sefa Ulukan, Türkiye’nin fotoğraf alanındaki ilk kadın profesörü Güler Ertan,  Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Karlıova, İzmir Fotoğraf Derneği Başkanı Seda Şengök ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya’nın yer aldığı jüri 17 Kasım 2022’de Diyarbakır’da toplandı.

6 Aralık’ta Keçi Burcu’nda düzenlenecek törenle dereceye ve sergileme ödülleri verilecek. Fotoğraflar yapılacak sergiyle fotoğrafseverlerin beğenisine sunulacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme