Vatan Partisi Genel BaÅŸkan yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, geçen hafta partisinin Diyarbakır, Batman ve Mardin’in Kızıltepe ilçesi teÅŸkilatlarında yaÅŸanan istifalarla ilgili Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı. Gültekin, yönetim kurulunun çoÄŸunluÄŸunun görevinin başında olduÄŸunu söyledi.
Vatan Partisi Diyarbakır il BaÅŸkanı Selahattin Gönül, geçen hafta Genel BaÅŸkan ve CumhurbaÅŸkanı adayları DoÄŸu Perinçek’in, HDP ile ilgili sözleri üzerine Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe parti teÅŸkilatlarının istifa edip, 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek vereceklerini açıkladı.
İSTİFA DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL!
YaÅŸanan bu geliÅŸmenin ardından Diyarbakır’a gelen Vatan Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, parti bürosunda basın açıklaması yaptı. Soruları yanıtlayan Gültekin, yönetim kurulunun çoÄŸunluÄŸunun görevinin başında olduÄŸunu belirterek, “İstifa diye bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Henüz istifalar bize ulaÅŸmadı. 90 üyenin istifası doÄŸru deÄŸildir. Bölge örgütleri istifası haberleri de gerçek deÄŸil. Burada partimize karşı yürütülen psikolojik bir savaşın ürünüdür. Bunun gerçek olmadığı bu toplantıda ortaya çıkmıştır” dedi.