enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5160
EURO
34,8257
ALTIN
2.426,37
BIST
9.689,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024
Diyarbakırlı Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler, şartlarının iyileştirilmesi, artan iş yüklerinin azaltılmasına yönelik çözüm talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (DSMMO) Başkanı Şiyar Bozhan, artan iş yüklerinin dayanılmaz bir boyuta ulaştığını, meslektaşları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Biz Mali...
24.04.2024
Diyarbakır Aktepe A.Ş. 2023 -2024 futbol sezonu Amatör Futbol Liglerinde mücadele eden 1’nci Amatör Küme A ve B grup maçlarının ikinci devresi, Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. DİYARBAKIR GAZETE– 1’nci Amatör ligi A – B Grup müsabakaların ikinci devre maçları 28 Nisan Pazar günü oynanacaktı. Ancak, Pazar günü Kutlu Doğum...
24.04.2024
Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri ve şampiyonluğun en büyük adayı Amedspor, deplasmanda oynayacağı Somaspor hazırlıklarını bugün sabah saatlerinde yaptığı idmanla sürdürdü. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri ve şampiyonluğun en büyük adayı Amedspor, deplasmanda oynayacağı Somaspor hazırlıklarını bugün sabah saatlerinde yaptığı idmanla sürdürdü. Teknik Direktör Mesut Bakkal,...
24.04.2024

DBB’nin kursuyla engelini aşıyor

DBB’nin kursuyla engelini aşıyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı örgü kursu sayesinde meslek öğrenen yüzde 40 görme engelli Fırat İslamoğlu, kursta geçirdiği vakitle rehabilite oluyor.

Büyükşehir Belediyesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve katkı sunmak amacıyla farklı alanlarda desteklerini sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca Sümerpark Ortak Yaşam Alanında düzenlenen kurslar sayesinde engelliler meslek öğrenerek hayata tutunuyor. Kursiyerlerden doğuştan yüzde 40 görme engelli Fırat İslamoğlu, kursun engellilerin rehabilitasyonuna büyük katkı sunduğunu söyledi. Kurstan önce evde adeta hapis hayatını yaşadığını belirten İslamoğlu, çalışmaların kendisini sosyalleştirdiğini ifade etti.

“BEN BİLE BU BAŞARIDAN EMİN DEĞİLDİM”

Tığ örücülüğü kursunun hayatına renk kattığını belirten İslamoğlu, şöyle konuştu: “Daha önce hiç tığ ile işim olmadığı için bayağı bir zorlandım; ama yavaş yavaş içimdeki azimle birlikte ben bu işi yaparım dedim ve başardım. Hocalarımın yardımı da oldu. Ben bile bu başarıdan emin değildim. Hani bu kadar iyi olabileceğimi ummuyordum ama deneyerek  geliştirerek daha da iyi yerlere gelmeyi düşünüyorum.”

 “NORMAL İNSANLARDAN DAHA ÖZELSİNİZ”

Engelli bireylerin hayata küsmemesi gerektiğini vurgulayan İslamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hiçbir zaman engelliyim diye içe kapanmasınlar, sürekli mücadele etsinler; çünkü hayat öyle ya da böyle devam ediyor. Siz engelli olabilirsiniz; ama siz de bir insansınız. Normal insanlardan hiçbir farkınız yok. Aksine normal insanlardan daha özelsiniz. İçime kapanarak bir yere varamayacağımı öğrendiğim gün, ben de bir şeye yarayabilirim.”

Engellere takılmadan hayata tutunmak gerektiğini belirten İslamoğlu, “Görme engelli olur, bedensel engelli olur, zihinsel engelli olur. Yani engelin durum engelin grubu önemli değil. Engellilerin de bir şeyler yapabildiğini herkese ispatlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversite okuma hayali gerçekleştirmek için çalıştığını belirten İslamoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Benim mezuniyet durumum ilköğretim ama bendeki bu azim olduğu sürece ben bu ilköğretimi açık öğretim sınavlarına katılarak lise düzeyine çıkarmak ve oradan da mümkünse üniversite düzeyine çıkarmak istiyorum.”

BÜYÜKŞEHİRDEN ENGELLİLERE DESTEK                                                             

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği çeşitli kurslarda hem meslek öğretiyor hem de engellilere ekonomik kazanç sağlıyor. Engelli bireylere ihtiyaç talebine göre ücretsiz servis imkanı da sunan Büyükşehir Belediyesinin kurslarından son bir yılda farklı alanlarda 750 engelli faydalandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DBB’nin kursuyla engelini aşıyor

DBB’nin kursuyla engelini aşıyor
REKLAM ALANI
01.12.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme