enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren AMEDSpor’un merhum kaptanı Şehmus Özer, yapay zeka kullanılarak, AMEDSpor’un şampiyonluğunu kutladı. DİYARBAKIR GAZETE- Ailesi tarafından yazılan metni yapay zekâ kullanılarak seslendiren Özer, şu duygu ve düşünceleri paylaştı: “Merhaba Sevgili AMEDspor ailesi, ben kaptanınız Şeyhmus Özer, Özlem ve hasretle yıllardır beklediğimiz bu şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu...
04.05.2024
Amedspor resmen şampiyonluğunu ilan etti. Amedspor-Menemen maçının birimiyle birlikte, stadyumda şampiyonluk kutlamaları başladı. Aynı anda kentin her köşesinde kutlamalar başlatıldı. DİYARBAKIR GAZETE- 99 dakikada karşılıklı ataklarla birbirleri yoklayan takımlardaki, gol konusunda başarılı olamadı, karşılaşma 0-0 sonuçlandı. Bu skora rağmen Amedspor 4 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Diyarbakır’da her yer panayır...
04.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi bilbordlara başarıyı destekleyen Kürtçe ve Zazaca afişler astırdı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi Diyarbakır bulunan bazı semtlerde bilbordlara Kürçe ve Zazaca “Destxweş şampiyon Amedspor” Yazılı afişleri astırdı.
04.05.2024
Diyarbakırlı ünlü sanatçı Ekin Akkaş, memleketi Diyarbakır ‘a özel bir şarkı yazdı, Şarkının klibini de 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da çekti. DİYARBAKIR GAZETE– Kentin Sur ilçesinde çekilen klipte, tarihi ve kültürel noktalar seçildi. Diyarbakır’ın, tanıtımı hedeflenerek çekilen klipte, çekim noktaları da tarihi On gözlü köprü, dört ayaklı minare, Ulu...
04.05.2024

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet seferberliği

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet seferberliği
REKLAM ALANI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mart ayından beri bölgenin covid-19 yükünün büyük bölümünü sırtlandı. Covid hasta sayılarının azalması ile birlikte covid dışı özellikli hizmetler ve bununla beraber otelcilik hizmetlerindeki büyük dönüşüm gün yüzüne çıkmaya başladı.

Uzun yıllardır hep konuşulurdu Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinin sahipsizliği. Ekim 2020 tarihinde görevi devralan hastane Başhekimi doktor öğretim üyesi Muhammed Asena önderliğinde hastanede adeta değişim rüzgarı esiyor.

Covid hasta yükünün pik yaptığı dönemde görevi devralan Dr. Asena pandemi döneminde sürüntü alanı kapasitesinin artırılması, hastane acilinde covid eczanesi planlaması ve yoğun bakım hasta yatak kapasitesini iki katına çıkarması ile hastaneye ve Diyarbakır’a adeta nefes aldırtmıştı.

Bununla birlikte covid döneminde başlayan hastane fiziki yapı ve peyzaj dönüşüm çalışmalarına Covid hasta yükünün azalması ile üst düzeyde hız verildi. Hastane hiç olmadığı kadar bir hizmet ile karşı karşıya. Belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini yanına alan Dr. Asena’nın henüz 4 aylık süre zarfı içinde hastaneye kazandırdığı hizmetlerin başlıcaları morgu önünde biriken kalabalığı önleme amaçlı morg bekleme alanı ve yağmurdan insanları koruma adına morgun dış cephe üst kısım kapatma çalışması, hasta yakınlarının park alanın sıkıntısı yaşanmaması adına ayrı bir personel otoparkı oluşturulması, hastane bahçesine kafi miktarda bank ve çöp kovası düzenlemesi, yer yön sorunu yaşanmaması adına ana yoldan hastaneye kadar tabela çalışması ve hastane içi tüm hastanenin boyanması çalışmaları başta olmak üzere daha birçok hizmet.

Hastanenin bir başka başarısı da aşılama hizmetleri. 25 aşı uygulama odası ve geniş ferah bekleme alanları ile büyük bir başarı örneği sergiledi.

Hastanedeki fiziki dönüşüm yanı sıra tıbbi hizmetlerde de hizmet atağı göze çarpıyor. Uzun süredir Diyarbakır’da sorun olan çocuk nöroloji uzmanı ve alerji immünoloji hekimi göreve başladı ve yine 2 ağrı uzmanı ve spor hekimi de göreve yeni başlayan hekimler arasında.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet seferberliği

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet seferberliği
REKLAM ALANI
03.03.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme